Sadettin Saran: 'Aziz Bey benden korkuyor'

Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticisi Sadettin Saran, "Aziz Bey (Aziz Yıldırım) benden korkuyor. Çünkü benim bu işi ondan daha iyi yapabileceğimi biliyor" dedi.

Sadettin Saran: 'Aziz Bey benden korkuyor'

Habertürk Televizyonu'nda canlı yayın programına katılan Sadettin Saran, kulüpten ihracı ve olağanüstü genel kurul süreciyle ilgili açıklamalar yaptı.

Sarı-lacivertli kulüpten, bir röportajda kullandığı bazı ifadeler ve Vladimir Beschastnykh'nin transferinde kulübü zarara uğrattığı gerekçesiyle iki kez ihraç edildiğini hatırlatan Saran, "400 bin dolar için bir insana iftiralar atmak, bunlara tenezzül etmek ne insanlığa sığıyor, ne adamlığa sığıyor. Bir koltuk uğruna bunlar çok ağır şeyler" ifadelerini kullandı.

Yaptığı iş doğrultusunda, yayın haklarını aldığı kulübün, sözleşmeye uymaması nedeniyle sarı-lacivertlilerle mahkemelik olduğunu anlatan Saran, kulüpten 6 milyon dolar alacaklı olduklarını anlatarak, şunları söyledi:

"Uzlaşmak istedik olmadı, sonunda mahkemeye gidildi. Fenerbahçe'nin kendi atadığı hakem bile bizim lehimize karar verdi. Bugün ben ve arkadaşlarım Fenerbahçe Kulübü'nden 6 milyon dolar alacaklıyız. İki yıldır bir gün gidip de kapıya 'Nerede bizim paramız?' demedik. 400 bin dolardan bahsediyorsun, 6-7 milyon doların bir gün lafını etmedim. 3 Temmuz sürecinde 'bir tane amatör şubeyi verin' dedik. Biz Fenerbahçe için bunu yaptık. Ama bugün Fenerbahçe o parayı bana ödemek zorunda. Kim ödeyecek? Fenerbahçe mi, Aziz Bey mi? Çünkü Aziz Bey kişisel nefretini Fenerbahçe'nin menfaatinden her zaman önde tuttu. Sadettin Saran'a olan nefretini bir şekilde çözebilirdik. Aziz Bey benden korkuyor. Çünkü benim bu işi ondan çok daha iyi yapabileceğimi biliyor."

- "Aziz Yıldırım son derece samimiyetsiz"

Aziz Yıldırım'ın bir açıklamasında, seçimli olağanüstü genel kurul öncesi, kulüpten ihraç edilenlerin affı için, yönetim kuruluyla beraber genel kurula bir teklif getireceğini ifade etmesi konusunda da Saran, Yıldırım'ın samimiyetsiz davrandığını savundu.

Yıldırım 'Hodri meydan' dedikten 2-3 gün sonra, kendisinin başkan adaylığını düşündüğünü açıkladığını hatırlatan Saran, şunları kaydetti:

"İnandım. Fenerbahçe Başkanı, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütünün başkanı çıkıp, 'Bunu yapacağım' diyorsa, herhalde yapar diye düşündüm. Daha önce bir sürü şey söyledi, yapmadı. İnsanların gözünün içine baka baka son derece samimiyetsiz, gerçekleri yansıtmayan bir konuşma. Benim için ara kongre yapmaya da lüzum yok. Yargıtay'da itirazını geri çekse otomatikman aday olabiliyorum. Çünkü davamı kazandım. Aziz Yıldırım son derece samimiyetsiz. Bu ne demek? 'Elimi kaldırsam 5 bin kişi...' Bu kongre üyelerine hakaret. Fenerbahçe'nin sahibi görüyor kendisini."

- "Aydınlar'ın kazanması için elimizden geleni yapacağız"

Sadettin Saran, ihraç nedeniyle aday olamadığı için seçimli olağanüstü genel kurulda Mehmet Ali Aydınlar'a destek verdiğini ifade etti.

Aziz Yıldırım'ın aday olacağını düşündüğünü kaydeden Saran, nasıl bir kongre beklediği sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"2003'te istifa ettim. Aday olamayacağım bilinmesine rağmen anketlerde çok ciddi bir teveccüh var. Ne kadar katılan olursa Mehmet Ali Aydınlar'ın lehine olur, şansı artar diye düşünüyorum. Aydınlar ile çok aşırı bir samimiyetim yok ama sonuçta başarılı bir iş adamı. Fenerbahçe'ye ilk dünya kupasının getirilmesinde etkili olan insan. Dolayısıyla ona bir vefa borcu var. Kaldı ki, yine bir kişisel husumetten dolayı Fenerbahçe'nin çıkarları göz ardı edilerek sponsorluğu kesildi. Oyum olsaydı Mehmet Ali Aydınlar'a atacaktım. Yine de arkadaşlarımız atacak (oylarını). Elimizden geleni yapacağız kazanması için. Sonuçta en önemlisi, Mehmet Ali Aydınlar'ın iyi bir insan olduğunu düşünüyorum."

BUGÜN İNTERNET SİTESİ




Konular Spor Haberleri