Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Ece Erken'li haberleri sildirmek istedi!

Ece Erken’le ismi anılan avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, hakkında internette çıkan haberlere erişim engeli getirilmesini istedi. Mahkeme, çıkan haberlerin basın özgürlüğü kapsamında olduğunu belirtip bu talebi reddetti.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Ece Erken'li haberleri sildirmek istedi!

Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre ünlü sunucu Ece Erken, bir süre önce evli ve iki çocuk babası avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile aşk yaşamıştı. Bu aşkla günlerce tepki çeken, sunuculuk yaptığı programdaki işinden de olan Erken, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından ilişkisini bitirdiğini açıklamıştı.

İlişkiye başlamadan önce Mahmutyazıcıoğlu'nun kendisine verdiği boşanma belgesini paylaşan sunucu, evli biriyle ilişki yaşamadığını göstermeye çalışmıştı.

Avukat Mahmutyazıcıoğlu, geçtiğimiz günlerde Erken ile hakkında internet ortamında çıkan haberlerle özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiğini belirterek, bu haberlerin kaldırılması için İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne dilekçe verdi.

HUKUKA AYKIRI DEĞİL

Avukatın dilekçesini değerlendiren Sulh Ceza Hakimi, internet yayınına ilişkin erişimin ancak kişilik haklarına müdahale edildiği hallerde engellenebileceğine, söz konusu haberlerin magazinel olduğuna ve böyle bir saldırının yapılmadığına dikkat çekerek talebi reddetti.

KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI YOK, YORUM VE ELEŞTİRİ VAR

Mahkeme, Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun kaldırılmasını istediği haberlerdeki içeriğin düşünce, kanaat, eleştiri veya yorum olarak düşünülmesi gerektiği, bu nedenle de kaldırılmasını gerektirecek bir durumun olmadığına dikkat çekerek talebi reddetti.

Konular Ece Erken