Sağır-dilsiz cinayetinde şok gelişme!

Manisa’nın Akhisar İlçesi’nde işitme engelli anne- kız tarafından öldürülen iki kişiden işitme engelli Arif Altay’ın kemikleri, 6 ay sonra DNA testi ile saptanan ailesine teslim edildi.

Sağır-dilsiz cinayetinde şok gelişme!
Milliyet'te yer alan habere göre geçen şubat ayında, Akhisar Cumhuriyet Mahallesi Su yolu Mezarlığı mevkiisinde ot toplayan vatandaşlar, bir barakada yakılmış kadın cesedi gördü.

Ceset üzerindeki inceleme ise film gibi olaylar dizisini ortaya çıkardı. Cinayeti çözmek için kayıplar listesinde bulunanları araştıran polis, yakılan kadının işitme engelli 21 yaşındaki Emine Girginer olduğunu saptadı. Girginer’in en son birlikte görüldüğü hepsi de işitme engelli olan 43 yaşındaki Selda K., kızı 20 yaşındaki Saadet K., aile dostları D.D. ile oğlu 20 yaşındaki Selim Burak K. yakalandı.

İşaret dili tercümanı aracılığı ile ifadeleri alınan şüphelilerin, işitme engelli 44 yaşındaki Arif Altay’ı da öldürüp gömdükleri ortaya çıktı.

Yaklaşık 6 ay süren DNA araştırmalarından ve testlerinden sonra kemiklerin, Arif Altay’a ait olduğu kesinlik kazandı. Torba içerisindeki aileye teslim edilen Arif Altay’ın kemikleri Selçikli Köyü’nde toprağa verildi.