Samsung katlanabilir iPad için tarih verdi

Apple'ın ekran üreticilerinden birisi olan Samsung, tedarikçileri ile olan toplantıda katlanabilir iPad modeli için tarih verdi.

Samsung katlanabilir iPad için tarih verdi

Samsung katlanabilir iPad için tarih verdi!

Apple'ın ekran üreticilerinden birisi olan Samsung, tedarikçileri ile olan toplantıda katlanabilir iPad modeli için tarih verdi.

ShiftDelete'ten Gökberk Baycan'ın haberine göre, Samsung’un mobil cihaz departmanı Ekim ayının üçüncü haftasında tedarikçilerle bir toplantı gerçekleştirdi. Gelen bilgilere göre toplantının ana konularından bir tanesi de katlanabilir telefon ve tabletler oldu. Bu toplantıda Apple’ın katlanabilir cihaz politikası da masaya yatırıldığı ifade ediliyor.

Katlanabilir iPad 2024 yılında piyasaya çıkabilir

Apple’ın ekran üreticilerinden birisi olan Samsung, tedarikçileri ile olan toplantıda 2024 yılında Apple imzalı katlanabilir ürünler piyasaya sürüleceğini ipuçlarını verdi. Apple’ıni katlanabilir ekran teknolojisini ilk etapta telefonlar yerine tabletlerde kullanması bekleniyor.

Gelen bilgilere göre 2024 yılı içerisinde katlanabilir bir iPad modeli görme olasılığımız oldukça yüksek. Katlanabilir bir iPhone için ise muhtemelen biraz daha beklemek gerekecek. ‘iPhone Flip’ için öngörülen en erken tarihin 2025 olduğu ifade ediliyor.

Aynı toplantıda Samsung katlanabilir ekranlı cihaz pazarının önemli oranda büyüyeciğini ifade etti. Şirket, 2025 yılına kadar katlanabilir cihaz pazarının her yıl yüzde 80 oranında büyüyeceğini öngörüyor. Bu büyümede Apple’ın da bu modellere adım atması önemli rôl oynayabilir.

Katlanabilir ekran konusunda öncü markalardan olan Samsung, bu konuda kendisini de geliştirmek istiyor. Cihazlarını daha dayanıklı hâle getirmek isteyen Güney Koreli şirket aynı zamanda ekran katlanma izini de azaltma niyetinde. Bunun yanı sıra katlanabilir cihazları daha ince ve daha hafif hâle getirmek için de çalışmalar devam ediyor.

Yapılan iddialara göre Samsung, Galaxy Fold 4’te daha üst düzey kameralar kullanmayı planlıyordu. Ancak katlanabilir telefondaki ağırlık ve kalınlık sorunları nedeniyle şirketin bu planlarından vazgeçtiği ifade ediliyor.

Yıllar geçtikçe katlanabilir telefon ve tabletler hayatımıza çok daha fazla yer alacak gibi görünüyor. Apple’ın da katılımıyla buradaki rekabet daha da kızışacaktır.

Konular teknoloji