SGK cumartesi günü de hizmet verecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yapılan borçlanma başvurularının yoğunluğu nedeniyle yarın Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri ve Sosyal Güvenlik Merkezleri'nin açık olacağını duyurdu.

SGK cumartesi günü de hizmet verecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT'de yaş şartı aranmayacağını açıklamasının ardından SGK önlerinde yoğunluk oluştu.

Kimi 'Askerlik borçlanması' yaparken kimi de 'Çocuk borçlanması' yapmak için sabahın erken saatlerinde sıraya girdi.


SGK cumartesi günü de hizmet verecek

 

Bağcılar'daki Sosyal Güvenlik Kurumu binası önünde EYT açıklamasının ikinci gününde de yoğunluk vardı.

Sokak arasından başlayan kuyruk caddeye kadar metrelerce uzadı. 

"AÇIKLANMASAYDI 14 YIL DAHA BEKLEYECEKTİM"

EYT için sırada bekleyenlerden Şendoğan Oktopçu, "Yanlış kayıtlardan dolayı düzeltmem gereken bölüm var. 1997 girişliyim toplamda 7 bin 800 günüm var. Beklediğimiz bir haberdi açıkçası. Gerçekten çok mutluyuz, hala inanamıyoruz bir taraftan da. İnşallah bu emekliliği istiyoruz artık. EYT açıklanmasaydı 14 yıl daha bekleyecektim. Bugün yoğunluk var geri döneceğim yarın sabah erkenden geleceğim." diye konuştu.

"BENİM DE BİR ÜMİDİM VAR"

Sabahın erken saatlerinde SGK binası önüne gelen Sevda Altun da, "Sabah 8'de buradaydık, EYT'liyiz.  Çocuk borçlanması hakkımdan yararlanmak için geldim. Benim de bir ümidim var inşallah olur. Ev hanımıyım, belirli bir zamandan sonra çalışamadım. 85 girişliyim ben" dedi.

Bağcılar'daki Sosyal Güvenlik Kurumu binası önündeki yoğunluk ve uzayan sıra havadan da görüntülendi.


SGK cumartesi günü de hizmet verecek - Resim : 2


YARIN DA HİZMET VERECEKLER


SGK'den yapılan açıklamada, "Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerimiz ve Sosyal Güvenlik Merkezlerimize yapılan borçlanma başvurularının yoğunluğu göz önünde bulundurularak vatandaşlarımızın borçlanma başvurularının alınması adına tüm Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerimiz ve Sosyal Güvenlik Merkezlerimiz 31 Aralık 2022 günü (Cumartesi) 09.00-12.00 ve 13.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecektir" denildi.


DHA (Demirören Haber Ajansı)

 

Konular SGK