Simge Sütşurup babası Cihan Sütşurup'un kaçırdığı paraları kriptoda aklıyor

Ünlü kripto para borsası, borsacı Cihan Sütşurup’un kızı hakkında suç duyurusunda bulundu. Simge Sütşurup, 1 gün içinde yatırdığı 13 milyon lirayı 3. kişilere aktarmakla suçlanıyor.

Simge Sütşurup babası Cihan Sütşurup'un kaçırdığı paraları kriptoda aklıyor

Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman Demir'in haberine göre ünlü bir kripto para borsası geçtiğimiz aylarda yüksek meblağlarla işlem yapan bir kullanıcıyı belirledi. Takibe alınan kullanıcının yüksek miktarda ve farklı tarihlerde yaptığı işlemler şüpheli görüldü.

Yapılan araştırmada, söz konusu işlemleri gerçekleştirenin 2 yıl önce borsada Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) tarafından 6 ay boyunca işlem yapma yasağı getirilen ünlü borsacı Cihan Sütşurup'un kızı Simge Sütşurup olduğu ortaya çıkarıldı. İddiaya göre, geçtiğimiz 21 Aralık günü 12 milyon 735 bin 500 lira yatırımıyla toplamda bir adedi 0.326 lira olan ünlü bir alt coinden 39 bin 140 adet alan Sütşurup, 8 Şubat günü parasının yarısını çekti. Bu transfer sonrası para üçüncü kişilerin hesaplarına aktarıldı.

'1.4 MİLYON TL ZARARIM VAR'

Terörizmin finansmanı ve kara para aklanmasının önlenmesi kapsamında Simge Sütşurup tarafından kullanıldığı belirlenen hesap önce askıya alındı, ardından MASAK'a ihbar edildi.

Sütşurup ise noter aracılığıyla hesabındaki kripto para cüzdanına el konulması nedeniyle 1 milyon 400 bin lira zarara uğradığını, parasını çekemediğini ifade etti.

'PARAYI AKLIYOR'

Şirket, ihtarname sonrası borsada yüksek miktarda vurgun yapılıp kripto para hesabı üzerinden soyulmak istendiğini belirterek savcılığa başvurdu. Savcılığa sunulan şikâyet dilekçesinde, Simge Sütşurup'un hesabındaki paraların Cihan Sütşurup'un SPK'dan kaçırdığı paralar olduğunu düşündüklerini ve Sütşurup'un işsiz oluşu nedeniyle bu denli yüksek meblağlara sahip olmasının mümkün olmadığı anlatıldı.

DOLANDIRILIYORUZ İDDİASI

Vergi Usul Kanunu'na (VUK) aykırı gayri resmi şekildeki yaklaşık 13 milyon liralık bu paranın Simge Sütşurup'un hesabı incelendiğinde babası ya da üçüncü kişiler üzerinden aklanarak kullanılacağı anlatılan dilekçede, şirket bu paranın dolandırıcılık amacıyla kullanıldığını ileri sürdü.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.