Sine Büyüka şarkıcı oldu!

Şansal Büyüka'nın kızı Sine Büyüka, spor spikerliğinin yanı sıra hobi olarak sürdürdüğü müzik çalışmalarını, 'Oyuncak Adam' ismini verdiği bir single'la profesyonel hayata taşıdı.

Sine Büyüka şarkıcı oldu!

Şansal Büyüka’nın kızı olmak hayatınızı nasıl etkiliyor?
Babam göz önünde olan bir kişi olduğu için benim de toplum içinde davranışlarıma daha çok dikkat etmem, yaşıtlarımdan daha kontrollü olmam gerekiyor. Gençken, en deli zamanlarınızda her zaman bunu yapabilmek kolay olmuyor ama artık yaşım da ilerlediği için bu duruma alıştım.

BİZDE TORPİL İŞLEMEZ

Kariyer anlamında babanızdan ne kadar etkilendiniz?
Baba mesleğini seçmek önceden planlanmış bir tercih değildi. Ama çocukların ailelerinden etkilenmeleri çok doğal. Ben erkek kardeşimle beraber erkek gibi büyüdüm. Sokakta onun arkadaşlarıyla top peşinde koşuyorduk. İlkokulda maçlara gitmeye başladık.

İyi bir kanalda spikerlik yapmanız ve albüm yayınlamanız ’baba torpili’ diye eleştiriliyor...
Torpil eleştirilerini anlıyorum. Medya sektöründe bu tarz ilişkiler var. Altını çizmek istediğim nokta, NTV’nin böyle bir kurum olmadığı. Yöneticilerimiz kimsenin ricasıyla hareket edecek kişiler değil. Ben tabii ki iş görüşmemi tanıdıklar sayesinde aldım ama o kapıdan girdiğim anda yapayalnızdım.

PLATONİK AŞKINA YAZDI

Müzikle ilişkiniz nasıl başladı?
Müzikle ilişkim, kendimi bildim bileli hayatımın en önemli ilişkisi. Gençlik yıllarında Metallica’lar, Marilyn Manson’lar, Pantera’lar, Scorpions’lar derken, yaş ilerledikçe Brit-pop’u da sevdim ve indie gruplara da yöneldim. Interpol, hayatımın en büyük aşkı oldu, Hard-Fi, The Kooks, Jeff Buckley en sevdiklerim...

’Oyuncak Adam’ şarkısının hikayesi nedir?
2007 yılında bir konserde biriyle tanıştım. Kısa bir sohbetimiz oldu ama kendisinden çok etkilendim. Platonik bir hikaye yani... Bir daha görüşmesek de bağımız kopmadı. Ben de o heyecanla ’Oyuncak Adam’ı yazdım. O sırada aklımda ne albüm yapmak vardı, ne de klip.

’Oyuncak Adam’ sizce nasıl bir şarkı?
Son birkaç yılda İngiliz müziğinde Kate Nash, Lily Allen gibi isimlerin başını çektiği âşık genç kız kafasında yazılmış bir şarkı. Tabii ki başyapıt değil. Nakaratındaki sözler fazla çocuksu. Biraz cheesy ama çok samimi.

Bundan sonra neler bekleyeceğiz sizden, yeni albüm gelecek mi?
Önümüzdeki sene kısmetse albümü bitirmiş olurum. Bundan sonra synth-pop’ta kalmayacağım. Kendi dinlediğim müzikler daha sert ve depresif, o yüzden elektrorock’a bir dönüş olabilir.

Spor spikerlerinden bir müzik grubu kursanız kimleri alırdınız?
Kimse bilmez, Burcu Esmersoy’un çok hoş bir müzik zevki var. Melody Gardot’yu ilk ondan duymuştum mesela. Onu kesin alırdım!


Konular Röportaj