Şoförün inadı 6 cana mal oldu!

Tekirdağ’da yük treni, bariyerlerin kapalı olmasına rağmen hemzemin geçitten geçmeye çalışan servis minibüsünü biçti. Korkunç kazada, 4’ü kadın 6 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Şoförün inadı 6 cana mal oldu!

Sabah Gazetesi'nden Fırat Keskinkılıç ve Abdullah Yalçın'ın haberine göre Tekirdağ'da, bariyerler kapalı olmasına rağmen hemzemin geçitten geçmeye çalışan servis minibüsüne yük treni çarptı. Gece mesaisinden çıkan 4'ü kadın 6 tekstil işçisi ölürken, 3'ü ağır 7 kişi de yaralandı. Güvenlik kamerasına da yansıyan kazadan 30 saniye önce, başka bir otomobilin de bariyerler arasından geçtiği görüldü.

Ergene ilçesine bağlı Velimeşe mahallesinde servis şoförlüğü yapan Bilal Küllü, bir tekstil fabrikasında çalışan ve dün sabah gece vardiyasından çıkan işçileri, evlerine götürmek üzere yola çıktı. Mahalledeki hemzemin geçide geldiğinde bariyerlerin kapalı olduğunu gören Küllü, trenin geçip açılmalarını beklemek yerine, aralarından karşıya geçmek istedi. Ancak bu sırada Edirne yönünden gelen ve Kapıkule-Halkalı seferini yapan yük treni, servis minibüsüne çarptı.

30 SANİYE ÖNCE ARAÇ GEÇTİ

Takla atan ve hurdaya dönen minibüste bulunan işçilerden Nebibe Korkmaz, Cangül Akın, Suzan Aksu, Hülya Dinçkol, Yaşar Yüce ve Nusret Açıkgöz öldü. 3'ü ağır 7 kişi de yaralandı.

Kazadan yaralı kurtulan sürücü Bilal Küllü'nün durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, Cumhuriyet Savcısı ve jandarma ekipleri bölgede detaylı inceleme yaptı. Bu arada kaza anı bariyerin güvenlik kamerasına da saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, karşı şeritteki araçlar, bariyer kapalı olduğu için beklerken, önce bir otomobil, bariyerlerin arasından geçiyor.

30 saniye sonra da arkasından gelen Bilal Küllü, yine aradan geçmeye çalışırken, tren çarpıyor.

Şoförün inadı 6 cana mal oldu!