SPK'dan 6 kişiye suç duyurusu

Marka Yatırım Holding'i inceleyen Sermaye Piyasası Kurulu şirketin patronu Mine Tozlu Sineren de dahil olmak üzere yöneticilerine yönelik olarak şirketin zarara uğratılması ve muhasebe hilesi yapılması iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

SPK'dan 6 kişiye suç duyurusu

Hürriyet Gazetesi'nden Burak Taşçı'nın haberine göre daha önce hakkında piyasa dolandırıcılığı iddiası nedeniyle suç duyurusunda bulunulan ve 2 yıl boyunca işlem yasağı getirilen Marka Yatırım Holding'in patronu Mine Tozlu Sineren hakkında yeni gelişme yaşandı. SPK bu sefer de şirketin zarara uğratılması ve finansal tabloların gerçeği yansıtmaması iddiasıyla suç duyurusunda bulunma kararı aldı. Karar gereğince şirket yönetiminde olan diğer kişiler hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.

5 MİLYON LİRA ZARAR İDDİASI

Mine Tozlu Sineren, Zeynep Aşkın Korkmaz, Haluk Tuna Kılıboz, Ferhan Aral, Onur Hazar, Funda Seçkin hakkında "Pay satın alma işlemleri üzerinden Şirket’in ilişkili tarafları lehine faiz hariç toplam 5.000.000 TL tutarında zarara uğratılması" nedeniyle Sermaye Piyasası Kanunu'nun 110'uncu maadesi ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 39'uncu maddesi gereğince SPK suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

HABERİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ