Tahliye olan Kadir Şeker'den ilk sözler

Konya’da, sevgilisini darp ettiğini düşündüğü kişiyi öldürdüğü için 10 yıl 10 ay hapis cezası verilen Kadir Şeker tahliye edildi.

Tahliye olan Kadir Şeker'den ilk sözler

Sabah Gazetesi'nden Tolga Yanık'ın haberine göre Konya'da, sevgilisi Ayşe Dırla'yı (35) dövdüğü öne sürülen Özgür Duran'a (32) engel olmak isterken öldürdüğü gerekçesiyle 12.5 yıl hapse çarptırılan ve kararı Yargıtay tarafından bozulan Kadir Şeker'in yeniden yargılandığı davada cezası 10 yıl 10 aya düşürülmüştü.

Avukatları tutukluluk halinin devamına hükmedilmesine itirazda bulundu.

İtirazın 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilip tahliye kararı verilmesi üzerine Şeker cezaevinden çıktı.

AİLESİYLE KUCAKLAŞTI

Yargıtay'ın kararı sonrası tutuklu sanık Kadir Şeker, Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde önceki gün yeniden yargılandı. Duruşmada savcı, son mütalaasında, daha önce verdikleri mütalaayı tekrar ettiklerini belirterek, sanığın suçu haksız tahrik altında işlediği için cezasının azami oranda indirilmesini ve Şeker'in cezaevinde bulunduğu süre de göz önüne alınarak tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti ise Kadir Şeker'in cezasını 10 yıl 10 aya indirerek tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bunun üzerine avukatları, bir üst mahkeme olan 4'üncü Ağır Ceza Mahmekesi'ne tutukluluk halinin devamına itirazda bulundu. 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi de itirazı kabul edip Kadir Şeker'in tahliyesine karar verdi. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ve avukatlarının itirazı üzerine tahliye kararı verilen Kadir Şeker, Akşehir Ceza İnfaz Kurumu'ndan serbest bıkarıldı. Ellerinde poşetlerle yürüyerek cezaevinden çıkan Şeker, annesi Zeliha Şeker, babası Cengiz Şeker ve yakınlarına sarılıp hasret giderdi.

MAKTULÜN AİLESİNDEN TEPKİ

Şeker'in tahliyesine tepki gösteren maktül Özgür Duran'ın annesi Mübeyyen Güner ve kardeşi Remzi Duran, Yargıtay'a itirazda bulunacaklarını söyledi. 

KADİR ŞEKER'DEN TAHLİYE SONRASI İLK SÖZLER

Kadir Şeker tahliyesi sonrası sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşarak "2 yıl 5 ay 1 gün sonra gelen adalet. Annemin gözyaşlarını sebepsiz yere akıtanlar, umarım sizlerin de annesi bir gün ağlamaz. Umarım kimse haksız yere özgürlüğünden olmaz. Bana destek olan herkese teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.