Taksim bombacısının ifadesi şoke etti

Gazeteci İsmail Saymaz, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashir'in, ifadesinde bir bombacının daha olduğunu söylediğini yazdı.

Taksim bombacısının ifadesi şoke etti

İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım’da gerçekleştirilen ve altı kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıya ilgili hâlâ bir dava açılmamış olduğunu hatırlatan gazeteci İsmail Saymaz, saldırıyı düzenleyen Ahlam Albashir'in 13 sayfalık emniyet ifadesinden detaylar paylaştı.

Bir bombalı saldırganın daha olabileceğini belirten Saymaz'ın Halk TV'deki yazısı şöyle:

"Bombayı caddeye bırakan Ahlam Albashir adlı Suriyeli kadının İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi’nde alınan 13 sayfalık ifadesi, 'Bir kadın bombacı daha mı var?' sorusunu akla getiriyor.

Albashir, ifadenin son paragrafında, Suriye’den birlikte geldiği sözde eşi Bilal Hassan kod adlı teröristin 16-17 yaşlarındaki Suriyeli bir kıza yer temin ettiğini iddia ediyor. Albahsir, Suriyeli kızın ‘önemli malzemelerle’ geldiğini ifade ederek, yanında patlayıcı bulunduğunu kaydediyor.

Albashir’in ifadesi şu şekilde:

'Bilal yaklaşık bir ay kadar önce Suriye’den 16-17 yaşlarında bir kızın yanında önemli malzemelerle Türkiye’ye geldiğini, bu kıza kalabilecek yer ayarlaması gerektiğini, karşılığında da çok miktarda para alacağını söyleyerek, kalmış olduğumuz atölyeden ayrılıp bir gün sonra (geri) geldi. Kıza kalacak yer ayarladığını, karşılığında 400 ABD doları aldığını söyledi. Suriye’den gönderilen bu kızın da benim gibi böyle bir eylemde kullanılacağını düşünüyorum. Bilal’in Esenyurt ve Esenler’de çok sayıda tanıdığı olduğunu biliyorum.'

Bu arada, Albashir’in ‘Semra Salih’ adıyla bir Facebook hesabı açtığı ve üzerinde bir cep telefonunun çıktığı belirlendi."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!