Tansel Öngel: "Mezarlıkları dolaşmak benim özel ilgi alanım"

Oyuncu Tansel Öngel 'Empati' programında "Benim özel ilgi alanım mezarlık dolaşmaktır. Çocukken izci arkadaşlarımla mezarlıklardan çok korkardık" dedi.

Tansel Öngel: "Mezarlıkları dolaşmak benim özel ilgi alanım"

Sunuculuğunu Ahmet Mümtaz Taylan'ın yaptığı ‘Empati’ programının bu haftaki konuğu oyuncu Tansel Öngel oldu.

Programda çocukluğundan bahseden Öngel “Benim özel ilgi alanım mezarlık dolaşmaktır. Çocukken izci arkadaşlarım ile mezarlıklardan çok korkardık. Kimsenin olmadığı bir gece mezarlığa gittim çünkü bu korkuyla baş edebilmem gerekiyordu. Sonrasında mezarlıkların bir veda kültürü olduğunu ve bu kültürün böyle yaşandığını öğrendim. Bütün kültürlerde mezarlıklar vedalaşma duygusunu hatırlatır” ifadelerini kullandı.

Taylan, Öngel'in babalık duygusu ile ilgili düşüncelerini de sordu.

Öngel “Şimdiye kadar olmadı ama babalık duygusunu başka yollarla deneyimledim. Mesela 11 yaşında bir köpeğim var, evlatla kıyaslanmaz gibi gözüküyor ama kıyaslanıyor. Ayrıca babalık duygusunu yaşatan evladım gibi gördüğüm çocuklar var” dedi.

“Senin ailende farklı kökenlerden gelenler var. Bu durum seni etkiledi mi?” sorusuna da oyuncu “Babaannemin Selanik göçmeni olduğunu babaannem ölmeden önce öğrendim ve bu duyguyu çok sevdim. Kendimi hiç görmediğim Selanik'e ait olduğumu hissediyorum” diyerek yanıt verdi.