Terör örgütü YPG/PKK'dan Karkamış'a roket saldırısı!

Gaziantep'in Karkamış ilçesine terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca Suriye'nin kuzeyinden 5 roket atıldı.

Terör örgütü YPG/PKK'dan Karkamış'a roket saldırısı!

Sabah Gazetesi'nden Mehmet Boncuk ve Uğur Yıldırım'ın haberine göre Gaziantep'in Karkamış ilçesine terör örgütü YPG/PKK tarafından Suriye'nin kuzeyinden 4 roket atıldı.

4 roketin fırlatıldığı saldırıda roketler sınırın sıfır noktasında bulunan ilçedeki bir okul, 2 ev ile gümrük kapısında bekleyen bir TIR'a isabet etti.

2 KİŞİ ŞEHİT OLDU, 2'Sİ AĞIR 6 KİŞİ YARALANDI

Gaziantep Valisi Davut Gül, terör örgütü YPG/PKK tarafından Karkamış'a düzenlenen alçak saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Terör örgütü tarafından Fırat'ın doğusundan Karkamış ilçe merkezine 5 adet havan/roket atılmıştır.

Sivil yerleşim merkezlerine isabet eden saldırıda; 2 hemşehrimiz vefat etmiştir. 2'si ağır olmak üzere 6 vatandaşımız yaralanmıştır. Ayrıntılı bilgi daha sonra paylaşılacaktır." ifadelerini kullandı.

ANINDA KARŞILIK VERİLDİ

Terör örgütü YPG/PKK'nın alçak saldırısına misliyle karşılık verildi. Türk Silahlı Kuvvetlerince terör mevzileri top atışlarıyla vuruldu.

DÜN DE SALDIRI YAPILMIŞTI

İlçeye dün de roket saldırısı yapılmıştı. Terör örgütü YPG/PKK tarafında Karkamış'a atılan dört roket boş alana isabet etmişti.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA: "ŞEHİT SAYISI 3'E YÜKSELDİ"

Bakan Soylu, biri çocuk bir iöğretmen olmak üzere 3 kişinin şehit olduğunu belirterek, saldırıya en güçlü şekilde karşılık verileceğini ifade etti.

Soylu, "Saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden biri öğretmen biri çocuk. Saldırıya en güçlü şekilde karşılık vereceğiz." dedi.

"TERÖR SALDIRILARI BİZİ ASLA YILDIRMAYACAK"

Bakan Özer, "O roketlerden biri de ilkokula isabet etti. Sayın bakanımız ifade etti, 3 şehidimiz var, 10 yaralımız. Ayşenur Alkan öğretmenimiz şehit oldu. Dimdik durarak mücadeleye devam edeceğiz. Terör saldırıları bizi asla yıldırmayacak." ifadelerini kullandı.