THY Euroleague'de sezon bugün başlıyor

Ülkemizi Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Liv Hospitalın temsil edeceği 24 takımlı Devler arenasında tüm planlar Milanoda düzenlenecek Final-Foura katılmak için yapılıyor.

THY Euroleague'de sezon bugün başlıyor

Avrupa Basketbolu'nun kulüpler bazındaki en büyük organizasyonu olan THY Euroleague'de perde bugün açılacak. Türk Basketbolu en son 2001 senesinde o dönemki adıyla Efes Pilsen ile yaşadığı Final-Four heyecanını, Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Liv Hospital ile yeniden yaşamaya çalışacak. Bu sezon Milano'nun ev sahipliği yapacağı dörtlü final için 24 takım yarışacak.
İlk turda mücadele 6'şar takımlı 4 grupta başlayacak. Gruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar, ilk kez geçtiğimiz yıl uygulanan 8 takımlı 2 grupla oynanan TOP 16 turunda yarışacak. Ekipler yine ilk 4 takım arasına adlarını yazdırmaya çalışacak ve çapraz eşleşme ile çeyrek final karşılaşmaları oynanacak. 3 galibiyet alan takımın turu geçeceği çeyrek finallerin ardından en büyük heyecan, 16-18 Mayıs tarihleri arasında Milano'nun ev sahipliğinde yaşanacak.

AÇILIŞ CİM-BOM'DAN

THY Euroleague'de sezon bugün iki karşılaşma ile başlayacak. Temsilcimiz Galatasaray Liv Hospital, TSİ 21.30'da İtalyan Montepaschi Siena'nın konuğu olacak. Karşılaşma NTV Spor'dan yayınlanacak. Günün ilk maçında ise Alman Bamberg, Fransa temsilcisi Strasbourg'u 21.00'de ağırlayacak.

Yeni kurallar

THY Euroleague'de yeni kurallar bu sezon uygulanmaya başlayacak. ULEB tarafından kabul edilen yeni kurallara göre;

* Takımlar ilk yarıda bir tane 60, bir tane de 30 saniyelik mola alabilecek. İkinci yarıda ise 60 saniyelik mola sayısı ikiye çıkacak, bir tane de 30 saniyelik mola alınacak.
* Paylaşılamayan toplarda eski sisteme dönülecek ve hava atışı yapılacak. İlk hava atışını kazanan takım, 4. çeyrekte de oyuna başlayacak, 2. ve 3. periyotlarda diğer ekip topu oyuna sokacak.
* Teknik faullerde eskisi gibi 2 atış ve topu oyuna sokma olmayacak, tek atış sonrası topu oyuna sokma kuralı uygulanacak.
*Sportmenlik dışı fauller gibi, artık iki teknik faul alan oyuncu da diskalifiye edilerek oyun dışında kalacak

ÜMİT AVCI



Konular Spor Haberleri