Tom Cruise'a film gibi soygun şoku!

Hollywood yıldızı Tom Cruise'un içinde değerli eşyalarının da olduğu 140 bin dolarlık otomobili, bitim kurgu filmlerini aratmayan bir yöntemle çalındı.

Tom Cruise'a film gibi soygun şoku!

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre 59 yaşındaki dünyaca ünlü oyuncu Tom Cruise 'Görevimiz Tehlike 7' film çekimleri için bulunduğu İngiltere'de güpegündüz soyuldu.

Tom Cruise'a film gibi soygun şoku!

Birmingham'da otelde kalan Cruise, Kent şehrindeki çekimlere helikopterle gidip geliyor, helikopterden inince de otele 160 bin dolarlık BMW marka otomobiliyle gidiyordu. Önceki gün otelin önüne park edilen otomobili iki dakika içinde çalındı. Hırsızlar soygun için son teknoloji yöntemi kullandı.

AKILLI ANAHTAR MAĞDURU

Otomobilin anahtarsız çalıştırma sistemi bulunuyor. Yani, anahtarda dijital bir kod var. Otomobil, söz konusu kodu radyo frekans aracılığıyla algılıyor. Bunu bilen hırsızlar anahtarlıktan gelen sinyalleri kopyalayıp iletmek için ucuz verici kullandı. Hırsızlardan biri, bu vericiyle otomobile yaklaştı. Anahtarlıktaki kodu otomobilin kapısına 20 metre ileride konumlanan diğer hırsızın elindeki vericiye gönderdi. Böylece araç hack'lendi ve kilidi açıldı. Hırsızlar, Cruise'un otomobilini bu yöntemle götürdü.

Ertesi gün terk edilmiş halde bulunan otomobilde Tom Cruise'a ait değerli eşyaların çalındığı anlaşıldı.

GÜVENLİK NOTU

Akıllı otomobil anahtarlarının buzdolabı, mikrodalga fırın, derin dondurucu gibi sinyal almayan yerlerde saklanması ya da alüminyum folyaya sarılması öneriliyor.