Trabzon'da 10 Mart alarmı!..

Trabzon Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmaya göre Trabzon-F.Bahçe maçı için, kentteki 1500 polisin yanı sıra, Giresun ve Rize illerinden de 300’e yakın kolluk gücünün asayişi sağlayacağı, Jandarma’dan da destek geleceği öğrenildi.

Trabzon'da 10 Mart alarmı!..

Türkiye’de gözler 10 Mart pazartesi günü Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak sezonun en kritik ve tansiyonu yüksek maçına çevrilirken, söz konusu karşılaşma ile ilgili alınacak olağanüstü güvenlik önlemleri de netleşmeye başladı.

Trabzon Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmaya göre “kırmızı alarm” düzeyindeki maç için, kentte görev yapan bin 500 polisin yanı sıra, Giresun ve Rize illerinden de 300’e yakın kolluk gücünün maç öncesi ve sonrasında asayişi sağlayacağı öğrenildi. Ayrıca İl Jandarma Alayından yapılacak takviyelerle, Trabzonspor- Fenerbahçe karşılaşmasının olaysız başlaması ve sonuçlanması için destek alınacak.

Jandarma bölgesi

Fenerbahçe’nin kente gelişinden gidişine kadar geçecek sürede her türlü güvenliğinin sağlanması amacıyla başta Trabzon havalimanı olmak üzere kafilenin konaklayacağı otel ve çevresinde de adeta kuş uçurulmayacak. Bu bölgede Jandarma güçleri görev yapacak. Hatırlanacağı gibi geçen sezon bazı Trabzon taraftarı denizden teknelerle otele yaklaşmaya çalışmış ve gece boyu sloganlar atarak kafileyi rahatsız etmişti.

Fenerbahçe takımının otelden stada gelişi sırasında da, otobüsün kullanacağı güzergahta polis güçleri tarafından önlem alınacak. Geçen sezon oynanan maçtan önce Fenerbahçe otobüsünün taşlandığı olayı gözönünde bulunduran emniyet yetkilileri, özellikle bordo-mavili taraftar ile kafileyi taşıyan otobüsün irtibatını kesecek bir hat çizecek. Maçtan sonra da Fenerbahçeli futbolcular ve yöneticilerin güvenli bir şekilde havaalanına ulaşması ve kentten ayrılmaları sağlanacak.

Güvenlik zinciri

Maç öncesi alınacak önlemleri de belirleyen yetkililer, taraftarın stada girişi sırasında klasik üst aramasının dışında, ikinci bir emniyet zinciri oluşturacak. Burada biletsiz seyirciler ile daha önceden adı olaylara karışan holiganların stata girişleri engellenecek. Ayrıca yanıcı, patlayıcı ve kesici maddeler için de önlem alınacak, bunların stat içine sokulmasının önüne geçilecek.

Maç günü şehir giriş çıkışlarında da şüpheli araç ve otobüsler aranacak ve bileti olmayanların geçişine izin verilmeyecek. 24 bin kapasiteli stadın tamamanın dolmasının beklendiği, saha içinde özel güvenlik birimlerinin yanı sıra saha ile tribünleri ayıran bölümde 200’e yakın resmi güvenlik görevlisi bulunacak.

CEMAL ERSEN / SKORER

Konular Spor Haberleri