Trabzonspor 2:1 Kayserispor

Ligde sıkıntılı bir dönem yaşayan, Avrupa’da tur umutlarını tehlikeye atan Trabzon, Kayseri önünde hem moral, hem güven kazandı.

Trabzonspor 2:1 Kayserispor

UEFA Avrupa Ligi’nde Juventus’a karşı şanssız bir mağlubiyet alan Trabzonspor, Süper Lig’in 22. haftasında Kayserispor’u kendi evinde 2-1 yenerek yara sardı, moral kazandı.

Karşılaşmaya Juventus maçının şablonuyla çıkan bordo-mavili ekipte tek fark Zokora yerine Adrian’ın forma giymesiydi. Ancak oyunu tutan bu sistem, geniş alanda oynayan Kayserispor’un tempo yapmasını engellemekten başka bir başarı sağlamadı. İlk yarıda en ciddi atak 26. dakikada Kayserispor’da Abdullah Durak ile gelirken Onur yine kalesinde devleşti. Özellikle 30. dakikadan sonra temposu tamamen düşen maça Kayserispor’un 39. dakikada kornerden Mihajlovic ile attığı gol canlılık getirir gibi oldu.

“Braga” taktiği

Ancak ikinci yarıda tıpkı İtalya’da yaptığı gibi ilginç hamleler deneyen Hami Mandıralı, Kayserispor teknik direktörü Pacienca’ya Braga döneminde “Special Two” lakabını kazandıran taktiği kullandı.

46’da Emre-Colman yerine Henrique-Janko ikilisiyle “kalabalık orta saha-tek forvet” sistemine dönüldü. 49’da orta sahaya gerileyen ve oyunu daha geniş okuyan Adrian’ın şık golü 3 puan işaretini verdi. Trabzonspor, 57’de Olcan-Henrique işbirliğinde tehlike oluşturdu. 58‘deki organize atakta Bosingwa Janko’yu golle buluşturdu. Skoru aldıktan sonra zaman zaman şok preslerle rakibini bozan bordo-mavililer, Kayserispor’a sadece duran topla pozisyon bulma iznini verdi.

2010-11 sezonunda Braga’ya Avrupa Ligi’nde final oynatan Domingos Pacienca’nın taktiğini kullanan Hami Mandıralı, yeni bir “Braga” yaratma hazırlığını müjdeler gibiydi.

CELAL UMUT EREN / SKORER

Konular Spor Haberleri