Tülin Şahin: "Anne dünyanın en kısa ama en derin sözcüğü"

20 yıldır ara vermeden modellik yapan Tülin Şahin, 2019’da Portekizli iş insanı Pedro de Noronha ile evlendi. Aşklarının meyvesi altı aylık bebekleri Siena Leyla ile mutluluklarına mutluluk kattılar.

Tülin Şahin: "Anne dünyanın en kısa ama en derin sözcüğü"

Posta Gazetesi'nden Alev Gürsoy Cimin'in röportajından...

Siz de artık bir annesiniz. Anneliği nasıl tarif edersiniz?

‘Anne’, dünyanın en kısa ama en derin kelimesidir. Anlatılmaz, yaşanır. Fakat bunu söylerken de farklı sebeplerden anne olamayan kadınları da atlamamak gerekir. Her kadın anne olacak diye bir şey yok. Çünkü her kadın zaten anaç ruhludur.

Bazıları anne olmayı kariyerinin önünde engel görür ama siz şahane bir şekilde ikisini de idare ediyorsunuz. Bunu nasıl başarıyorsunuz?

Programlı yaşayan biriyseniz hiçbir şey zor değil. Her şeyi gözünüzde büyütüyorsanız yaşamınızı zorlaştırırsınız. Kaldı ki hamilelik bir hastalık değil. Sağlık sorununuz olmadığı sürece çalışabilirsiniz. Doğum sonrasında da destek alarak çalışabilirsiniz. Ayrıca tüm dünya kadın-erkek eşitliğinden bahsederken çocuk sahibi olmanın bütün sorumluluğu anneye yüklenemez.

Eşiniz umduğunuz gibi bir baba mı?

Fazlasıyla.

Anne olma yolculuğunda en büyük yardımcınız kimdi?

Eşim tabii ki. O da herkes gibi şu aralar ofisten çalışmıyor. Onun dışında kendi kendime yetebilen bir kadınım. Çok yakın arkadaşlarım da destek oluyor, sağ olsunlar.

Peki, çocuk olunca eşler arasındaki sevginin boyutu değişiyor mu?

Değişen tek şey birbirinize olan bağlılığımızın artması.

Sizin annenizden aldığınız ve hatırladığınız en önemli öğüt neydi?

Her zaman kendi ayaklarının üzerinde dur.

Anne olacak kadınlara tavsiyeleriniz neler?

Lütfen panik, stres yapmayın! Etrafınızın yapmasına da izin vermeyin. Her kafadan bir ses çıkıyor. Sadece doktorunuzu dinleyin ve bu konuda bol bol kitap okuyun. Annelik içgüdüsüyle her şey akıyor zaten. Mutlaka anda kalın ve bebeğinizle geçirdiğiniz günleri doyasıya yaşayın.

Konular Röportaj