Türkiye 16 yaşındaki Sıla'ya ağlıyor

Sıla Şentürk, internette tanışıp bir süre önce ayrıldığı nişanlısı Hüseyin Can Gökçek tarafından öldürüldü.

Türkiye 16 yaşındaki Sıla'ya ağlıyor

Akşam Gazetesi'nden Gürkan Ata'nın haberine göre Giresun'da dün Sıla Şentürk (16), ailesiyle yaşadığı evde eski nişanlısı Hüseyin Can Gökçek (21) tarafından öldürüldü.

Cani, yanında getirdiği bıçakla genç kızı öldürdükten sonra kaçtı. Cinayet anında Sıla'nın annesi ve babasının işte, erkek kardeşinin ise okulda olduğu belirlendi.

İNTERNETTE TANIŞTILAR

Evdeki yatalak babaannenin çığlıklarını duyan komşular, içeri girdiklerinde kızın cesediyle karşılaştı. Zanlı, şehir dışına çıkmak için gittiği Ordu-Giresun Havalimanı'nda polis ekiplerince yakalandı. Ankara'da ikamet eden katil zanlısının genç kızla internette tanıştığı, aileler arasında yapılan nişanın 3 ay önce bozulması üzerine Gökçek'in Sıla'yı öldürmekle tehdit ettiği belirlendi. Sıla'nın tehditler üzerine devlet korumasına alınarak yurda yerleştirildiği ancak 2 hafta önce felç geçiren babaannesine refakat etmesi için ailesinin talebi üzerine evine geri döndüğü ortaya çıktı. Sıla ile barışmak için önceki gün Giresun'a gelen Gökçek'in geceyi bir otelde geçirdiği, dün de cinayeti işlediği eve gittiği tespit edildi.

TÜRKİYE SILA'YA AĞLIYOR

Sıla Şentürk cinayetine spor kulüpleri de kayıtsız kalmadı. Aralarında Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un da olduğu birçok kulüp, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda cinayete tepki gösterdi.

Binlerce sosyal medya kullanıcısı da çocuk ve kadın cinayetlerine tepki yorumlarında bulundu.