Türkiye Güzeli Ecem hedeflerini açıkladı

Ecem Çırpan henüz 18 yaşında… Gelecek vaat eden voleybolcular arasında yer alan Çırpan, Miss Turkey 2015 Güzellik Yarışması’nda birincilik tacını taktı.

Türkiye Güzeli Ecem hedeflerini açıkladı
Ecem Çırpan'ın Akşam'da yayınlanan röportajı...

2015 Türkiye güzeli olmak hayatınızda nasıl değişimler getirdi?

Türkiye güzeli olmak hayatımda çok büyük değişimin başlangıcı oldu. Sorumluluklarım arttı. Miss World için tüm gereklilikleri yerine getirmek üzerine hayatımı kurguluyorum.

Güzellik tanımınız nedir; nasıl bir kadın sizin için güzeldir?
Güzellik, göreceli bir kavramdır. Herkesin bakış açısına göre değişiyor. O yüzden güzelliğin evrensel bir tanımını yapmak oldukça zor. Bana göre güzel kadın, fiziki güzelliğini, iç güzelliği ve zekasıyla bütünleştirebilen, ayaklarının üzerinde tek başına durmayı başarabilen kadındır.

SON GÜN SON SAATTE YARIŞMAYA BAŞVURDUM

Profesyonel voleybolcu olarak yaşamınızı sürdürürken, Miss Turkey yarışmasına katılmak nereden aklınıza geldi?

İlkokul yıllarımdan itibaren voleybol sporu yapıyorum. Uzun boylu olmamın avantajını sporda gördüm. Milli takıma seçilerek, ülkemizi yurtdışında birçok turnuvada temsil etme gururunu yaşadım. Güzellik yarışmasına gelince, ailem, yakın akrabalarım, okul ve kulübümdeki sporcu arkadaşlarım yarışmaya katılmam için destek oldular. Yani onlardan aldığım cesaretle başvurdum. Hatta son gün, son saatlerde katılım formunu verebildim.

Aileniz yarışmaya katılmanıza olumlu ya da olumsuz mu yaklaştı?
Ailem en başından beri yanımda, onların desteği olmasa böyle bir şeye cesaret edemezdim. Bana güvenleri sonsuz ama yaşımdan dolayı kaygıları da yok değil… Henüz 18 yaşındayım

20 güzel arasından kendinize ne kadar şans tanıyordunuz?
20 güzel arasına, binlerce genç kız arasından seçilerek girdik… Doğrusu 20 güzel arasına girince daha bir özgüven geldi bana. İlk 10 arasına da gireceğimi hatta ilk 4 arasında olacağıma dair, yazılı, görsel ve sosyal medya günler öncesinden yorumlar çıkmıştı zaten. 20 güzelin arasında şansımın yüksek olduğunu o zaman hissetmeye başladım.

BAKARSINIZ DÜNYA GÜZELİ OLURUM

Kamp süreciniz nasıl geçti? Diğer yarışmacı kızlarla aranızdaki rekabet ne durumdaydı?

Kamp süreci çok harika geçti. 20 genç kız rakiptik fakat bunu kampta birbirimize hiç hissettirmedik. Dostluk, paylaşım süperdi. Güzel arkadaşlıklar edindik. Ciddi eğitimden geçtik. Elenen arkadaşlarım adına gerçekten üzüldüm ama bu bir yarışmaydı. Kazanmak ve kaybetmek iki duyguyu da yaşama ihtimaliyle katılmıştık hepimiz Miss Turkey yarışmasına...

Peki kraliçe seçildiğinizi öğrendikten sonra neler hissettiniz?
Anlatılmaz yaşanır denilen anlar var ya, işte onlardan biriydi adımın açıklandığı anlar… Kalbim yerinden çıkacak zannettim. Çok güzel bir rüya görüyorum ve hiç bitmesin istiyordum… Ağladım mutluluktan… O anların video görüntüleri izleyince hâlâ çok heyecanlanıyorum…

Yurtdışında Türkiye’yi temsil edeceksiniz. Dereceye gireceğinizi düşünüyor musunuz?
Aralık ayında Çin’de yapılacak Dünya Güzellik Yarışması’nda ülkemi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım. Geçmişte Dünya Güzeli seçilen Türk güzellerimiz oldu, bakarsınız ben de onlardan biri olurum. Neden olmasın!

Katıldığınız yarışma için herhangi bir fiziksel değişime gittiniz mi? Kilo alıp vermek gibi…
Voleybol birinci liginde oynuyordum, yarışmaya katılana kadar... Spor yapmadığım gün yoktu ki, o yüzden kilo problemim bugüne kadar hiç olmadı. Bundan sonra da olmaz inşallah! Kendime gayet iyi bakıyorum.

SORUMLULUKLARIMIN BİLİNCİNDEYİM

Yarışmadan sonra sizi üzen en acımasız eleştiri ne oldu?

Yarışma finalinde sahnedeki yürüyüşüme takılanlar olmuş. Eleştirilere tabii ki saygı duyuyorum ama ben hayatımda ilk kez o yarışma sürecinde bu kadar uzun süre, yüksek topuklu bir ayakkabı giymiştim.

Şöhret kelimesi sizi ürkütüyor mu?
Şöhret büyülü bir kelime, ürkütmemesi mümkün mü? Büyüsüne kapılıp hayatın gerçeklerinden koparsanız cennetinizi cehenneme de döndürebilir. Bu gerçeği unutmadan davranmaya özen göstereceğim. Sorumluluklarımın bilincindeyim.

Türkiye güzellerinin birçoğu oyunculuk yapmaya başladı. Siz de düşünür müsünüz?
Güzellik kraliçesi olarak kalmak istemem tabii… Akademik eğitimimi sürdürmek istiyorum. Eğitimimi aldıktan sonra yeteneklerimin doğrultusunda dizilerde, filmlerde oynayabilirim. Her yıl güzel seçiliyor, bu sektörde kalıcı olmak için güzelliğinin yanına artı değerler katmak şart. Henüz bir kariyer planlaması yapmadım. Şimdilik tek hedefim Çin’deki Miss Word Güzellik Yarışması…

HEDEFLERİME ULAŞACAĞIM

Öncelikli hedefim, eğitimimi tamamlamak. Sonra, ailemin beni Türkiye güzeli seçenlerin ve destekleyenlerin gurur duyacağı mesleki bir kariyere sahip olmak, başarılı kalıcı projelere imza atmak isterim. Ajansım Blackswancasting ile tüm hedeflerime ulaşacağıma inanıyorum. 
Konular Röportaj