Türkiye’nin sınır ötesi üslerini yüzde 76,2 destekliyor

Areda Survey araştırma şirketinin Türkiye genelinde 2 bin 24 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Türkiye’nin Irak ve Suriye sınırları içerisinde üs kurmasını katılımcıların yüzde 76,2’si destekliyor.

Türkiye’nin sınır ötesi üslerini yüzde 76,2 destekliyor

Areda Survey araştırma şirketinin Türkiye genelinde 2 bin 24 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Türkiye’nin Irak ve Suriye sınırları içerisinde üs kurmasını katılımcıların yüzde 76,2’si destekliyor. Orta Doğu’da yaşanan çatışmalar sorulduğunda ise katılımcıların yüzde 48,9’u bu çatışmaların üçüncü dünya savaşına yol açabileceğini düşünüyor.


Türkiye’nin sınır ötesi üslerini yüzde 76,2 destekliyor


Areda Survey’in araştırmasında Irak ve Suriye sınırları içinde konumlandırılan üslere ilişkin sorular soruldu. Katılımcıların yüzde 76,2'si Irak ve Suriye sınırları içinde üs kurma yaklaşımını doğru bulurken, yüzde 23,8'i bu adımı yanlış bulduğunu ifade etti.

“ORTA DOĞU’DAKİ ÇATIŞMALAR ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞINA YOL AÇABİLİR”

Katılımcılara Orta Doğu'daki çatışmaların üçüncü dünya savaşına yol açma riskiyle ilgili soru da yöneltildi. Katılımcıların yüzde 48,9'u “Evet, Orta Doğu’daki çatışmalar üçüncü dünya savaşına yol açma riski taşıyor” cevabını verdi.


Türkiye’nin sınır ötesi üslerini yüzde 76,2 destekliyor - Resim : 2

Yüzde 51,1’ine göre ise bu çatışmalar, üçüncü dünya savaşı riskini taşımıyor.

DHA