Türkiye'yi sarsan olayda iki tutuklama

6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar olayında baba Yusuf Ziya Gümüşel ile Kadir İstekli gözaltına alınmıştı. Zanlılar bu sabah Kartal Anadolu Adliyesine sevk edildi. Adliyeye sevk edilen sanıklar tutuklandı.

Türkiye'yi sarsan olayda iki tutuklama

Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre İstanbul'da 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin 3 sanığın yargılandığı davada, baba Yusuf Ziya Gümüşel ile Kadir İstekli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkmıştı.

Karardan sonra harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Kadir İstekli'yi gözaltına aldı.

Yapılan çalışmanın ardından "Cinsel İstimarı" suçundan yakalama kararı bulunan baba Yusuf Ziya Gümüşel yakalanarak gözaltını alındı.

Asayiş şube Müdürlüğü tarafından yapılan işlemlerin ardından şüpheliler adliyeye gönderilecek.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Öte yandan gözaltına alınan baba Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli, Asayiş Şube Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlandı. İşlemlerin ardından Gümüşel ve İstekli Kartal Anadolu Adliyesine gönderildi.

TUTUKLANDILAR

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkartılan sanıklar Kadir İ. ile Yusuf Ziya G, haklarındaki tutuklama kararları yüzlerine okunmasının ardından cezaevine gönderildi.

ADLİYE ÖNÜNDE SANIKLARA DESTEK AÇIKLAMASI

Bu arada, adliye önünde toplanan bir grup, baba Yusuf Ziya Gümüşel ile Kadir İstekli'nin, gözaltına alınmalarına tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Recep Konuk, "Hocalarımızın derdest edilip tutuklamaya döndürülmesini esefle kınadığımızı buradan arz ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yargı sürecindeki bir konuda, iftira atılarak özellikle Yusuf Ziya Gümüşel'nin tutuklamaya sevk edilmesine anlam veremediklerini dile getiren Konuk, şöyle devam etti:

"Buradan da tüm Türkiye'deki vicdanlara sesleniyoruz. Birtakım iftiralarla, baskılarla olayı bu şekilde 'tarikatlar kötüdür, cemaatler kötüdür', algısını asla kabul etmediğimizi beyan etmek istiyoruz. Kardeşimin de söylediği gibi bu filmi daha önce izlettiler bize. Bir tane kötü yolda olan bir hanıma bir giysi giydirildi ve gerçekmiş gibi Türkiye'ye sunuldu ve bir algı operasyonu oldu. Bunun algı operasyonu olduğunu bizler görüyoruz. İnşallah bu zamanla ortaya çıkacaktır."