Türkler uykusuna düşkün çıktı!...

Amerikan 'National Sleep Foundation' tarafından dünya çapında yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, en az uyku uyunan ülkeler ABD ve Japonya çıktı.

Türkler uykusuna düşkün çıktı!...

Araştırmalar ABD, Kanada, Meksika, İngiltere, Almanya ve Japonya'da 250 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Uzmanlar, ABD'lilerin ve Japonların 6 saatlik uykuyla yetindiklerini, İngilizlerinse üçte birinin çıplak yattığını saptadı.

TÜRKİYE DE UYKUSUNU ALIYOR

Rapora göre, her iki ülkede tatil günleri insanlar en fazla 30 ile 40 dakika arası daha uzun uyuyor.

Diğer ülkelerde ise hafta sonra ortalama uyku süresi 45 dakika daha uzun. Raporda ayrıca kültürel ayrılıklarda dikkat çekiyor. Örneğin Meksikalıların yarısından fazlası yatmadan önce meditasyon yapıyor, çıplak yatan her 10 İngiliz'den 4'ü de yatmadan önce çay içiyor. Ülkelerin ortak noktası ise yatmadan önceki saatlerde çoğunluğun televizyon izlemesi. Ulusal Uyku Araştırması'na göre; Türkiye'de ise her on kişiden üçü 8 saatten fazla uyuyor. Türk halkının yüzde 11'i 6 saatten az, yüzde 3'ü ise 10 saatten fazla uyuyor. Türkiye'nin yarısı yatağa gittikten 15 dakika sonra uykuya başlıyor. Yüzde 51.9'u gece ortalama 7-8 saat uyuyor. Her on kişiden biri uykusuzluk sorunu yaşıyor.

SABAH İNTERNET SİTESİ