Uluslararası ticaret ve ödeme platformu likidite hacminde 1 milyar doları aştı

Türk girişimciler tarafından kurulan Web3 ve geleneksel finansın kesişiminde yer alan uluslararası ticaret ve ödeme platformu Arf, lisanslı finansal kurumları desteklemek için sağladığı onchain likidite hacminde 1 milyar doları aştığını duyurdu.

Uluslararası ticaret ve ödeme platformu likidite hacminde 1 milyar doları aştı

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Arf Kurucu Ortağı ve CEO'su Ali Erhat Nalbant, "Arf, halihazırdaki finansal sistemlerin kısıtlamalarını aşmak için yenilikçi teknolojiler geliştirmek amacı ile kuruldu. Vizyonumuz, gerçek dünya problemlerini çözerek inovasyonun ve mevzuatın şekillenmesi sağlamak ve gelecek on yılda herkes için daha erişilebilir bir finansal sistemin oluşmasına zemin hazırlamak. Şirket olarak ulaştığımız 1 milyar dolarlık likidite hacmi başarısı, bu hizmeti küresel ölçekte blokzinciri kullanımın en önemli örneklerinden birine dönüştürüyor” dedi.

“AMACIMIZ, DAHA KAPSAYICI VE VERİMLİ BİR FİNANSAL EKOSİSTEM İNŞA ETMEK”

Arf’ın uluslararası ticaret ve ödemelerde geliştirdiği hizmetler ile 2025 yılına kadar 100 milyar dolarlık hacim hedeflediğini söyleyen Arf Kurucu Ortağı Kazım Rıfat Özyılmaz, “Bu stratejik pozisyonlama, Arf'ın şeffaflık protokolü ve ölçeklenebilir likidite desteğiyle, finansın geleneksel engellerini ortadan kaldırarak daha kapsayıcı ve verimli bir endüstri gelişiminin önünü açacaktır. 2025 yılına kadar 100 milyar dolarlık işlem hedefimizle, küresel ödeme endüstrisindeki sınırlı likidite erişimi gibi geleneksel engelleri ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Şirket olarak amacımız, daha kapsayıcı ve verimli bir finansal ekosistem inşa etmek. Tamamen şeffaf ve uyumlu bir biçimde, sınırları ortadan kaldıran işlemler için sermayeyi açığa çıkarmaya ve erişilebilir kılmaya çalışıyoruz” diye konuştu. 

“ULUSLARARASI TİCARET VE ÖDEMELERDE OPERASYONEL ŞEFFAFLIK GETİRİYORUZ”

Özyılmaz, şöyle devam etti: “Arf’ın inovasyona olan bağlılığı blokzincirin temel kuramına, şeffaflığına dayanıyor. Arf Şeffaflık Protokolü, likidite arzı, geri ödemeler ve vadesi geçmiş ödemeler de dahil olmak üzere tüm finansal faaliyetlerin blokzincir üzerinde doğru bir şekilde temsil edilmesini sağlıyoruz. Şeffaflık protokolü, dünyada likidite sağlayıcılar için verileri blokzincir üzerinde göstererek uluslararası ticaret ve ödemelerde operasyonel şeffaflık getiriyor, veriyi doğrulamak için aracıya olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor ve riski görünür yapıyor. Bu sayede uluslararası finansal kurumlar için ölçeklenebilir likidite çözümlerine erişim artık mümkün oluyor.”

Arf'ın yenilikçi yolculuğunu kararlı bir biçimde desteklediklerini vurgulayan Stellar Development Foundation (SDF) Hazine ve Sermaye Piyasaları Yöneticisi Phil Meng de “Arf'ın blokzincir üzerinde likidite hacminde 1 milyar dolara ulaşma başarısına tanık olmaktan heyecan duyuyoruz. Bu önemli adım, uluslararası ticaret ve ödemelerdeki temel problemlerin blokzincir ve bu bağlamda Stellar teknolojisinin kullanılarak çözülebilmesinin önemli kanıtlarından biri. Stellar blokzincirinde akıllı sözleşmelerin de hayata geçmesiyle finansal sektörün nasıl dönüşeceğini merak ediyoruz” ifadelerini kullandı.

DHA