XXL gözlüklere göre makyaj

XXL gözlüklere göre makyaj

XXL gözlüklere göre makyaj
JACKIE O. MODELİ

Makyaj: Klasik tarzın modern versiyonu. Bu makyajda önemli olan yüzün sadece tek bir bölümünü vurgulamak, örneğin dudakları… Estee Lauder”ın “face designer”ı Peter Schmidinger”e göre “Açık ton saçlarda mercan kırmızısı ruj ve kahverengi bir diva gözlüğü idealdir. Koyu renk saçlılar ise kıpkırmızı bir ruj tercih etmeliler.” Dudakları çerçevelemek kesinlikle out. Çünkü çerçeve makyajın daha sıradan ve zamansız görünmesine neden oluyor. Son nokta olarak dudak parlatıcısının üzerine biraz fuşya hiç fena olmaz. Vişne tonlarındaki allığı ise adeta transparan bir görüntü alana dek elmacık kemiklerinde iyice dağıtmak önemli.

Stil önerisi: Siyah mini elbise ya da jean üzerine tunik bu makyaja uygun iki farklı seçenek olabilir.

KELEBEK MODELİ

Makyaj: Sıra dışı 60″lar stili. Gözlük, yüzün hatlarını zaten ortaya çıkardığından makyajda belirgin kontürlerden uzak durmak gerekiyor. Dolayısıyla allığı ya çok az ya da hiç kullanmamak gerekiyor. Dudakları ise transparan bir gloss”la parlatmak yeterli. Gözler ise kedi makyajıyla öne çıkarılıyor. Gözün tamamı siyah bir göz kalemiyle çerçeveleniyor. Kalem gözün kıvrımlarından yukarıya doğru devam ettiriliyor. Daha sof bir alternatif ise üst kirpik diplerini vurgulamak. Kırmızı tırnaklar bu makyajla mükemmel bir kontrast oluşturuyor.

Stil önerisi: Eşarbı korsan stilinde başın üzerinde bağlamak ya da saçları gergin bir atkuyruğu şeklinde toplamak.

PİLOT MODELİ

Makyaj: Cool ve seksi. Bu gözlük modeli her yüze ve doğaldan şıka her tarza uygun. Visagist Peter Schmidinger transparan camlarda gözleri siyah göz kalemiyle ve antrasit renklerdeki farla güçlü bir şekilde vurgulamaktan yana. Dudakları ise hafif bir parlatıcı ile ortaya çıkarmak yeterli. Cildi yanaklar, şakaklar ve burun olmak üzere bronz bir pudrayla tazelerken, dudaklarda doğal görünüme alternatif olarak acı kahve ya da vişne renkleri seçenekler arasında.

Stil önerisi: Kısa üstler ve şortlarla rahat bir tarz, romantik elbiselerle da kontrast oluşturmak mümkün.

YÜZÜ KAPLAYAN MODEL

Makyaj: Gözlükle göz alıcı bir etki yaratmak için göz makyajını tarz ama doğal görünümlü yumuşak geçişlerle bütünlemek gerekiyor. Koyu renklerin tercih edildiği göz makyaj, ekstrem kontürler oluşturmadan kaşların alt hizasına kadar yayılıyor. Koyu metalik tonlar ya da gri nüanslarında mat farlar kullanılıyor. Dudaklar gülkurusu tonlarında bir parlatıcıyla vurgulanıyor, dudak kaleminden kesinlikle kaçınmak gerekiyor. Bu arada, yüzü kaplayan bu tarz gözlük modellerini ince yüzler de tercih edebiliyor.

Stil önerisi: Business tarzını trendy hale getiriyor, ama rahat kıyafetlerde de kullanılabiliyor. Arkaya toplanmış saçlarla hoş bir hava yaratıyor.


Konular Güzellik