Zoran Planinic'in takımı belli oldu!..

Zoran Planinic Anadolu Efes'te.. Anadolu Efes, Khimki'den Zoran Planinic ile iki yıllık sözleşme imzaladı.

Zoran Planinic'in takımı belli oldu!..

Anadolu Efes Rusya'nın Khimki takımında forma giyen Hırvat oyuncu Zoran Planinic'i transfer etti. 31 yaşında ve 1.99 metre boyundaki Planinic oyun kurucu pozisyonunda görev yapıyor. Planinic'in adı uzun süre Galatasaray Liv Hospital ile anılmıştı.

Hırvatistan'ın Cibona Zagreb takımı altyapısında basketbola başlayan Planinic 1999-00 sezonunda Benston Zagreb'de forma giydi. Bir yıl sonra Cibona Zagreb'e geri dönen Planinic üç yıl eski takımının başarısı için ter döktü. 2003-04 sezonunda NBA takımlarından New Jersey Nets'e transfer olan başarılı oyuncu 2005-06 sezonuna kadar NBA'de forma giydi. 2006-07 ve 2007-08 sezonlarında İspanya'nın Tau Ceramica takımında görev yapan Planinic, sonraki iki sezonda ise Rusya'nın CSKA Moskova takımında forma giydi. 2010-11 sezonunda Rusya'nın Khimki takımına geçen Zoran Planinic son üç sezon burada forma giydi.

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, Planinic transferi ile ilgili şöyle konuştu: “Zoran Planinic günümüz basketbolunun önde gelen oyun kurucularından biri. Takımımızın kısa rotasyonuna büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Planinic Avrupa basketbolunu iyi bilen ve NBA tecrübesi de olan bir isim. Takımımız ile beraber büyük başarılarda payı olacağına inanıyorum. Gerekli gördüğümüz bölgelere önemli isimleri ekleyerek lige hazır girmek arzusundayız. Hem Türkiye'de hem de Avrupa'da başarılı olmak için çok çalışacağız.”




Konular Spor Haberleri