Ekran Hainlikleri

Durmadan herkes birbirini vatan hainliği ile suçluyor bu günlerde.

Ya Ekran hainliklerine ne diyeceğiz?

Yetersiz, ehil olmayan, eksik, ehliyetsiz, konuştukları konuda yetkin olmayanlara fırsat eşitliği veren bir ekran dünyamız var ya da bunlar ekranları zorla istila etmiş bulunuyorlar.

Kıymetli insanlarda ya yasaklandılar ya da kendi istekleriyle bu keşmekeşten kaçtılar ki yoklar.

Kullandıkları dilde küfür, şiddet özetle edepsizlik bu yetkin olmayanların son sığınağı olmuş vaziyette. Bence dikkat çekmenin başka yolları olmalı.

Ben bu olan bitene ekranlarda 'hainlik' diyorum.

Aman sözlerim yanlış anlaşılmasın, ekranlarda uzmanlar konuşsun geri kalanlar dinlesin demiyorum, o zaman 'uzmanlar demokrasisi' olur benim sözüm bilir bilmez her konudan bilmişlik taslayarak yalan yanlış ve edepsiz bir dille çıkanlar.

Terzi bir filmi elbette eleştirir ama 'iğrenç' demez mesela, çok haince.

Bir filim galasına davet edilmiş bir insanın konuk olduğu, yani üstelik para verip izlemediği için  bir filmi mutlaka  beğenmesini bekleyemeyiz tamam ama bir davetin konuğu olarak filim için 'iğrençti' demesi kabul edilebilir bir filim eleştirisi olamaz.

Düğünde yiyip içip arkadan konuşan görgüsüzlerden bir farkı kalmaz.

Bu durum maalesef son zamanlarda filim galalarında oluyor, Mehmet Köymen kardeşim filim eleştirmenliği yapmak istiyorsan galalarda böyle davranma, ver paranı izle sanada fikrini soran varsa sonra söyle, yaz.

Senin defilelerinde sosyete, hayır hasenatçılar yer alıyor, böyle bir dil kullanıyorlar mı sana?  Hoş çoğu tanıdıkların, biraz iltimas alışkını olmuşsun sen anlaşılan.

Muhitinle övünüyorsun bir röportajında, hoş övünmeyi zaten çok seviyorsun belli, ailenin yüksek tahsilli olmasıyla filanda övünmüşsün fakat en komiği kendini övmen olmuş. Filim galalarında daha terbiyeli olursan bizde yaptığın işlerle övünürüz.

Galalarda sivri lafarla dikkat çekeceğim diye hainlik etmek çelişiyor 'Sosyal' projelere destek veren adam imajına.

Gelelim kendiyle övünen ve magazin gazetecilerine kim olduğunu hatırlatan Cahit Berkay’a.

Kıymetli bir müzisyen ama gece torunu yaşında bir hanımla birlikte görülürse bu elbette magazinci için bir haberdir. Farklı anlamlar çıkmasını gerektiren bir hal yoksa anlatırsın yanındaki hanımın kim olduğunu ama küfür nesi? Ben Cahit Berkay’ım demekle Cahit Berkay olunmuyor onca yılın saygınlığına hainlik olmuş

Tolga Çevik ve Salih Kalyon malum orta oyunu tarzı bir işte ekranlarda  birlikte çalıştılar .

Yolları ayrıldıktan sonra Salih Kalyon’un Tolga’nın oyunculuğunu eleştirmesi, birlikte çalıştıkları sürede Tolga’nın oyunculuğundan rahatsız olmayıp ayrılldıktan sonra rahatsız olmasıda Salih Kalyon’a yakışmadı.

Madem Tolga Çevik'in yaptığı oyunculuk değil, şaklabanlık ise; Neden 2 yıl beraber çalıştın?...

Salih Kalyon Bey, dediğin gibi sen çok önemli ve tecrübeli bir oyuncuydun da, şimdi eleştirdiğin Tolga Çevik bu proje ile sana geldiğinde neden kabul ettin? 2 yıl adamla karşı karşıya oynayacaksın parayı cebe indireceksin, beğenmediğin proje ile gündemde kaldığının farkında bile varmadan adama ileri, geri konuşacaksın!!!

Yaptığın kaprisler ve egon yüzünden, Tolga çok haklıydı sana yol vermekte ve ne hikmetse sende önemli oyuncu olduğunu hatırlayıp, yıllar sonra böylesi konuşmalar yapıyorsun! Gerçekten çok ayıp ve günah..

Yaptığın hem hainlik hem de düpedüz bir ahinlik oldu...

Ve gelelim izleyiciye son hainliğe ;

Ekranlarda yeni bir yarışma programının jürisi açıklandı: Süheyl Uygur, Bahar Öztan buraya kadar jüriyi anlayabiliriz, saygıdeğer ne iş yaptıkları belli insanlar. Ama üçüncü jüri üyesinin tam olarak ne iş yaptığını yıllardır medyanın baş köşesinde saygınlığı olmasına rağmen bilen yok.

Üçüncü isim Ömür Gedik’ten bahsediyorum.

Hoş şarkı söyleyememesine rağmen ısrarında devam ettiğini ve bunca yazılan rağmen inatla en son Okan Bayülgen’in programında tekrar şarkı söyleme teşebbüsünde bulunduğunu biliyoruz.

Okan Bayülgen’in o programında şarkı söylemesi kendi veya Okan’ın kıramıyacağı birisinin ricası mıydı bilmiyorum, bu ancak kırılamayacak bir rica üzerine yapılır, yok Okan gibi zeki bir adam şarkı söyleyemiyeceğini bile bile (artık Türkiye biliyor yakınd Albert Hall’da konser verirse İngiltere’de öğrenmiş olacak) Ömür Gedik’e yer verdiyse kusura bakmasın Okan Bayülgen’e bu hainlik yakışmadı.

Ekranlara dikkat çekmek uğruna hainlik yakışmıyor malum burası Vahşi Batı değil, uygar Doğu!

Sacit ASLAN