Ekranda 'Stage Animal' modası!..

Temaşa alanında özellikle televizyonlarda ünlü yaratmanın yolları, çareleri tükenmiyor.
 
Çok çabuk tüketen bir alan, biri gidiyor biri geliyor ve harcanmaya parası mukabili hevesli çok. Çoğu formatlar yabancı veya yabancı formatlardan kopya tuttumu birbirinin aynı sürüp gidiyor, nereye kadar gittiği yere kadar.
 
Çok planlı işler mümkün değil çünkü bazı star oyuncular açık hesap çalışıyorlar, o dizi tutmuyor haydi yeni deneniyor gibi tutmayınca evliyse boşanıyor, sevgili buluyor, soyunuk yakalanıyor, donu görünüyor, kafayı çekip hastanelik oluyor dikkat çekmek zorunda, paranın hakkı dikkat çekilerek veriliyor.
 
Televizyon programları içerik, sunucularından ziyade yarışmacı veya katılımcıların hikayelerine dayalı olduğundan sunuculardan fazla bir beceri, ustalık, edinç beklendiği yok. Moda programları bu konuda imdada yetişti, ben modacıyım diye kendini ortaya atmaya hazır insan çok, desenki al makası eline bir ilik aç, bir düğme dik iddiaya girerim ki zor ne açabilir ne dikebilir!
 
Yıldırım Mayruk, Vural Gökçaylı, Faize Sevimler, Mualla’lar yetkinliğinde kimse yok ekranlarda beklemiyoruzda, işini ciddiye alanın ne işi var, kendi tabiriyle 'terzi yamağı' da dayanamadı.
 
Bir laf vardır yabancıların kullandığı, STAGE ANIMAL derler, sahne hayvanı, ne yapar yapar dikkati çeker, dans eder, şarkı söyler, her konser bir tarafını gösterir, kimiler yarım asırı geçer ve hala vardır. Çok planlı işlerdir ve ekipler çalışır bu kimselerle.
 
Bizde bir Lady Gaga, Madonna gibi sahne üzerinde, ekranda bu tür show yapabilecek bulmakta zor. En iddialıların bile süren tv showları yok, olmadı teşebbüsler 2 bölüm sürmedi buna Ajda, Sezen Aksu, Sibel Can dahil. Yani, öyle 'eğlence Kanalı' filan aslında yok.
 
Acun’un kanalında Hülya Avşar sidik zoruyla zar zor sürdürüyor sohbet programını, show yapmaya kalktı çabuk tükendi, yabancı konuğun kıçını elle filan yürümüyor. Gene de en başarılısı ve yıllardır erkranda tutunanı Hülya.
 
İşte böyle bir ortamda kerameti kendilerinden menkul Jüri üyeleri mesela İvana gibiler sardı ortalığı.
 
İşte bu sırada doğrusu Nur Yerlitaş hepsinin arasında tipi, edası, kilosu ile dikkat çekti, Allah için insan dönüp bakıyor, Allah vergisi tam bir stage animal, iltifat anlamında!
 
Ancak onunda dans, şarkı gibi bir marifeti yok, sadece çenesi var.
 
Dikkat çekeceği nokta bu! Ne var ki çeneye dayalı dikkat çekmek dikkat, ince zeka ister, kimler hazırlıyor Yerlitaş’ı bilmem ama son yarışmacıya çemkireyim derken yıktı perdeyi eyledi viran. 
 
Huysuz gibi takılayım, eziktireyim, her şeye razı yarışmacıyı alaya alayım dedi ve baltayı taşa vurdu ve beni afedin ama tam manasıyla sıçtı Cafer bez getirin durumu yarattı...
 
Yarışmacıyı Prematüre çocuklara benzetmenin ne kadar incitici olabileceğini hesaplayamadı. Yaşam savaşı veren ve bu savaşı kazanmak için minicik vücutları acılar içinde kıvranan o yavrular ve bu savaşta ellerinden geleni yapan ama ne yapılırsa yapılsın bir noktada çaresiz anneleri fena halde incitti.
 
Hadi o çenesini tutamadı program banttan yayınlanıyor sorumluları hiç mi hesap edemediler, yoksa tam da istedikleri böylesi bir polemik miydi bilemiyorum ama yapılan iş olmadı.
 
Espri desen espri değil güldürmedi, bilgilendirici desen bu konuda hiç bir bilgisi yok Yerlitaş’ın belli yoksa söylenecek laf değildi velhasıl değmedi yaşamsal bir konuda teşbih yapmaya ve bu sefer hata oldu.
 
Ekibi kimler, Yerlitaş’a yazanlar var mı yoksa abla sen kafana göre takıl mı diyorlar bilmiyorum.
 
Bu sefer olmadı bir özensizlik var ortada, er geç bunların olması beklenmeliydi. 
 
İlle dikkat çekmek isteniyorsa Yerlitaş bize mayolu bir defile yapsın Türkiye ekrana kitlenmezse şerefsizim ve gürbüz doğmuş çocuk nedir görmüş oluruz.
 
Prematüre çocuk benzetmeleriyle uğraşacağına, giydirin Yerlitaş’ı Lady Gaga gibi yıkılsın ortalık!
 
İşin ucunda el kadar yavrular, acılar çeken anneler ve onlara yardım etmek için çabalayan insanlar olmasa Nur Yerlitaş’la vallahi uğraşacak halim yok, o zaten artık Acun’un sorunu.
 
Sacit ASLAN