Mazeretim Var Ömür Gedik'im Ben...

Medyamız, popüler kültürümüzde çok bilinmeyenli bir denkleme döndü Ömür Gedik.

Hürriyet gazetesinde çalışırken, ARDA soyadıyla medya dünyamızda şöhret olan Ömür Gedik sürekli form değiştirerek magazinde varlığını sürdürüyor.

Özgüvenin bu kadarı şaşırtıcı değil, ama her başarısız işe bu kadar mazeret bulmak ve yola devam etmek her yiğidin harcı değil.

Kötü mazeret yerine susmayı yeğlemiyor.

Ömür Gedik’in mazeretleri, izahatları bitmiyor program konusu oluyor ama hiç pişmanlık duymuyor!

Şarkıcı oldu, Altın Portakal’da konser verdi ve maalesef batırdı buna bile mazeret buldu.

KanalTürk’de ....... programında konser salonu küçük, ses tesisatı iyi değildi dedi ve çıktı işin içinden. Ayrıca kas çalıştırmak gibiymiş şarkı söylemek, şimdi çalışmışmış  yani artık şarkı söyleyebiliyorum demek istiyor. Varsayalım doğru söylüyor önce bunları yapıp Altın Portakal gibi Uluslararası festivalde skandala neden olmayaydın ya, hoş onu kim oraya çıkarttı ayrı bir konu. Kadının bir bilinmeyni de bu, ne isterse yapılıyor, Allahtan Beyin ameliyatı yapma gibi bir isteği henüz yok ona bile ameliyathane açacaklar neredeyse.

Gelelim çok bilenmiyenli Ömür Gedik’e ve son marifeti 'Hey Onbeşli' Türküsüne.

Yıl 1314(1896) ve yıl 1315(1897) doğumlular henüz askere çağrılmamış,Osmanlı Devleti toprak kaybetmeye devam ediyor her taraftan işgaller başlamış,Çanakkaleyi düşman askerleri geçmek için zorluyor çok askere ihtiyaç var. Padişah Sultan Reşat bir ferman yayınlayarak 1 Haziran 1897(1915) ile 22 Mayıs 1898(1916) tarihleri arasında doğan erkekleri askere çağırmıştır her tarafta savaş ve kan vardır işte bu dönem de askere gidenlere 15 liler denmektedir. Türkü 15‘lileren Tokat’lı Hüseyin ve nişanlısı Hediye’nin çok acıklı hikayesini anlatır. Yemen’den dönmeyen Hüseyin’in ardından Hediye’nin başına gelenler ayrı bir acıdır.

Yahu türkünün ruhunun dışında Ömür rahat söyleyebilsin diye disco parçası haline getirmenin akla mantığa sığar yanı var mı? Gene birileri ne istediyse yapmış Ömür Gedik.

Artık milli duygular, tarih, şehitlerin hatırası filan dinlemiyor sarışın hatun bayır aşşağı dümdüz gidiyor!

Üzülen, dur diyen Tokat’lılar haksız mı şimdi?  Hepimizin artık Ömür Hanım biraz dur dememiz lazım gelmez mi bu duyarsızlık karşısında? Dinler mi biraz zor, bir güvendiği var herhalde.

7 Senedir birlikte olduğu Ferhat Göçer bir müzik adamı olarak hiç mi uyarmıyor hatta sevgilisinin yaptığı bu yanlışlardan utanmıyor? hoş gönül bu belki de adamı dinlemiyordur, 7 sene birlikte olup evlenmemeleride tuhaf kendileri bilirler ama  Ömür Gedik denkleminin bir başka bilinmeyeni de bu zannediyorum...

Gülşen Yüksel'in, "Millet dalga geçiyor ama asıl o milletle dalga geçiyor" diyorlar saptaması bence doğru. Bu da bir diğer bilinmeyeni Ömür Gedik denkleminin, nasıl bir güçtür bu Ömür Gedik?

Hayvanseverim, evimde, bahçemde konuk ettiğim hayvan misafirlerimin çoğu sokaklardan yaşlı bakıma muhtaç hayvanlar. Elimden geldiğince onlara bakıyorum, benim gibi ve benden öte yemeyip yediren, hayatını bu işe adamış nice insanlığın yüzakı insandan bahsedilmezken gene Ömür Gedik hayvan sevgisini adeta kalkan yapmış ortalarda. Bence  şarkılarını dinletmek için hayvan sevgisi bahane oluyor biraz, yoksa kim dinler bu şarkıları hayvanların hatırı olmaza.

Evet hayvanların hatrına sustuk ama buraya kadar arkadaşım!

Çok bilinmeyenli medya denklemi Ömür Gedik’in gücü nereden nasıl gelmektedir ki bunca mazeretle yola devam etmektedir, artık soruyorum.

Gerdan kıvırıp, sallanıp Hey Onbeşli’mi söylenir? Bak Fransa yas ilan etti, hepimiz biriz dedi sokaklara döküldü, ölen 12 insanı için, sen gidip de dönmeyenlerin hatırasına yakılan türküyü discoda dans müziği yaptın be kadın!

İnsan sevmeden hayvan sevmek, hayvan sevmeden insan sevmek olmaz, bunlar birbirlerini tamamlamadan insanlık olmuyor.

Medyanın çok bilinmeyenli denklemi Ömür Gedik kimdir ki bu kadar dokunulmazdır?

Mazereti nedir?

Sacit ASLAN