Mithat Can Özer oyunculuk deneyimini anlattı

‘Her Şey Aşktan’ filminde İlker karakterini canlandıran Mithat Can Özer, “Cool biri olmadığı için ‘İyi görünüyor muyum?’ ya da ‘Yakışıklı mıyım?’ diye hiç kasmadım. Oynarken çok eğlendim” dedi.

Mithat Can Özer oyunculuk deneyimini anlattı
Milliyet'ten Senem Aydın'ın röportajı...

-Yeni albüm beklerken eğlenceli bir filmle karşımıza çıktınız...


Albümü de yaptım, bitti. Üç - dört hafta sonra çıkaracağım. Oyunculuk, Özcan Bey’in (Deniz) teklifiyle aklıma düştü. Arayıp çağırınca gittim. Herkes çok tatlıydı, gerçekten benim olmamı istemişler. Audition’a girmeden önce oyuncu koçu Celal Eldeniz’le kapanıp çalıştık. “Olmuyorsa, beni öyle bir topa sokmayın” dedim, baktık oluyor devam ettim. Sevdim, çok zevkli.

- Sette neler yaşadınız, zorlandız mı?

Hiç zorlanmadım çünkü bir - iki ay başka hiçbir şeyle ilgilenmedim, sadece bu karakter üzerine çalıştım. Celal, Andaç (Haznedar), Hande’yle (Doğandemir) karakterlerin altını besledik. Kendim de bir şeyler katıp, yönetmenle paylaştım. Beğenildi, kendi dilimizden de bir şeyler kullandık. Benim karakterim İlker, cool bir çocuk değil, o yüzden limiti yoktu. İstediği şımarıklığı, pişkinliği yapıyor. O yüzden rahattım ve çok eğlendim. Tekrar oynamak isterim. Tabii seyircinin takdiri, iyi bir gişe yaparsa ikincisi de çekilir.

- Rahatlığınız beyaz perdeye de yansımış.

Evet, doğallık benim olayım biliyorsun, mottom hatta. Öyle bir karakterde kasmak olmazdı. ‘İyi görünüyor muyum?’ ya da ‘Yakışıklı mıyım?’ diye bakmadım.

- İlker, size benziyor mu?

Benzerlik sıfır ama diyaloglarda birçok şey var. Biftek benim lafım mesela. Onun dışında ben de kendi çapımda komik adamımdır, eğlenceliyimdir.

- Filmdeki karakteriniz evlenmek üzereyken sevgilisini aldatıyor. Size de yakıştırılan bir çapkın imajı var. Ne diyeceksiniz?

Aslında İlker’in çok çapkın bir yanını görmüyoruz. Belli ki, aile baskısından dolayı evlenmek istiyor. Kız da Burak’la tanışana kadar iyi bir hayat yaşamanın parayla bağlantılı olduğuna inanıyor. Sonra kızın değişimini izliyoruz. Çocuk biraz sığ biri ama ona kötü demek yanlış olur. Kötülük yapmıyor aslında, sadece doğru olduğuna inandığı şeyi yapıyor. Bekarlığa veda partisinde de patlıyor.

MİTHAT CAN ÖZER (FOTO GALERİ)

- Gerçekten çapkın bir adam mısınız peki?

Hayatımda hiç görmediğim insanlarla gazetede görüyorum kendimi. Ya da bir arkadaşımla, merhabalaştığım insanlarla...

Sürekli böyle şeyler çıkınca, çapkın imajı oluştu. Daha yeni başıma geldi, Yonca (Evcimik) aile dostumuzdur, ablam gibi gördüğüm biri ama “Sevgili” yazıldı. Ben çok ortalarda olan biri değilim, ilişkilerimi de ortalarda yaşamıyorum. Öyle olunca da bu tarz haberler çıkıyor. Rahatsız mıyım? Değilim ama haksızlık da bir yere kadar.

- İlişkilerinizde sadık mısınızdır?

Büyük sadığım! Üç senelik ilişkim yeni bitti. Ondan önce dört senelik bir ilişkim vardı. Şu anda da hayatımda biri var. İyi anlaştığım biriyle devam ederim. Ortaokul ve lise dönemlerinde 10 sene süren ilişkim oldu, ayrıl - barış 10 yıl çıktık kızla.

- Evliliğe bakışınız nasıl, evlenmeyi düşünüyor musunuz?

Bu dünyada öyle bir plan yapılmaz bence. Zaten evlilik çocuk varsa hikayede olmalı. Çünkü bir anda bütün büyüyü bozuyor. Birçok arkadaşımda bunu görüyorum.

‘Albümde kendimi limitlemedim’

- 2016 sizin için ilklerin yılı oldu diyebilir miyiz?


Evet, öyle oldu. Albüm, oyunculuk... Şimdi bir de ‘Hayat Şarkısı’ dizisinin müziklerini yapıyorum, o da bir ilk. Bu ara hayatımda bir yoğunluk söz konusu.

- Yeni albümden de bahsedelim...

Pop rock bir abüm geliyor diyebiliriz. Kendimi limitlemedim, çaldık söyledik. Klibi ‘Ateş Böceği’ isimli şarkıya çektik, annemin parçası. Hep bir baskı vardır ya “Annenin şarkısıyla çıkma!” diye, benim öyle bir bakış açım yok. Güzel şarkı, seviyoruz, onunla çıkacağız.

‘Kötü adam rolleri geliyor’

- Boks ve tango dersleri almışsınız. Filmin hazırlık süreci nasıl geçti?

Birtakım savaş sanatlarını 20 senedir çalışıyorum. Uzun zamandır başka bir savaş sanatıyla uğraşıyorum ama ara ara boks da yapıyorum. Onun için çalışmam gerekmedi, sadece beraber koreografiye baktık. Ama tangoyu bayağı çalıştık. İki ay, haftada iki - üç gün gittik.

- Özcan Deniz’le çalışmak nasıldı?

Özcan Deniz gerçekten çok cool ve babacan biri. Güler yüzlü, tavrı çok yumuşak, çok da net. Sette daha iyi tanıdım ve hayran oldum.

- Oyunculuğa devam etmeyi düşünüyor musunuz?

Evet, konuştuğumuz yeni bir film projesi var. Mayıs - haziran gibi çekimleri başlayacak.

‘Her Şey Aşktan’ın çekimleri devam ederken yeni teklifler gelmeye başladı. Çok insanla görüştüm, genelde kötü adam rolleri geliyor. Geçen Özcan bile söyledi; “Sen bu tiple kötüyü oynarsın” diye. Ben de öyle birini oynamak istiyorum ama iş adamı, entrikacı değil bayağı kötü bir karakter...
Konular Röportaj