Ufuk Özkan: "Bu sektörü gözümde büyütmüyorum"

Komedi yapımlarının aranan oyuncusu Ufuk Özkan’ın ismini bu sezon sıkça duyacaksınız. ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’ yarışmasını sunan Ufuk Özkan aynı zamanda ‘Hayat Bazen Tatlıdır’ dizisinde karşımıza müdür olarak çıkıyor.

Ufuk Özkan: "Bu sektörü gözümde büyütmüyorum"
Ufuk Özkan'ın Akşam'da yayınlanan röportajı...

- Oyunculuk maceranız nasıl başladı?


Almanya’da doğdum. 12 yaşıma kadar ordaydım. Döndüğümüzde Türkçemin yetersizliği hem okula hem sosyal hayata adaptasyonumu bir hayli zorladı. İçine kapanık bir ergenliğe gidecekken ailemin yönlendirmesiyle Samsun Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’ne başladım ve sahneye çıktıkça özgüvenim arttı. Bu sosyal hayatıma pozitif yansıdı. İlk tiyatro oyunumda seyircinin alkışı tarifi olmayan bir duygu yaşattı.

- Çok farklı bir ışığınız var, seyirci de sizi çok seviyor. İzleyiciyle bu tılsımı yakalamak özellikle son dönemlerde çok zor. Siz bu mayayı nasıl tutturdunuz?

Aslında bu sorunun muhatabı izleyicidir. Tabii ki doğru projede çok önemli. Mesleğime duyduğum aşk, disiplin, sokakta karşılaştığım her insana gösterdiğim alaka, samimiyet ve bu sektörü gözümde büyütmemek benim düsturum.

MESLEKTE ROL AYRIMIM YOKTUR

- Ağırlıklı olarak komedi projeleriyle karşımıza çıkıyorsunuz. Bu bilinçli bir seçim mi yani kariyerinizi bu yolda mı ilerleteceksiniz yoksa gelen roller hep bu tarz mı? Bir gün sizi bizi şaşırtacak bir karakterde ekranda görür müyüz?


Bu meslekte komedi dram diye bir ayırım yoktur bence oyuncu için... Çünkü komedinin içinde de dram vardır ya da tam tersi... Televizyon sektörü için söylüyorum. İnsanlar sizi nasıl sevdiyse benimsediyse aynı rollerde görmek ister. Evet! Komedi işleri geliyor. Mutsuz insanları güldürmek son zamanlarda paha biçilemez değerde...

- ‘Hayat Bazen Tatlıdır’ dizisinde karakterinizi anlatmanızı istesek, neler dersiniz?

Bir lisenin müdürünü canlandırıyorum. Para onun için her şeyden önce geliyor. Okul kantinine ortak, okulun bahçesini otopark olarak kullanıyor. 3 evlilik yapmış ve eski eşlerine nafaka ödüyor. İdealist Hayat Öğretmen (Birce Akalay) onun en büyük engeli. Aralarındaki bu çatışma dizimizde hem komediye hem drama çok renk katıyor.

DİZİMİZ TAM BİR OKUL HİKAYESİ

- Her sezon olduğu gibi bu sezonda da çok fazla dizi ekrana geliyor. Reytinglerle başa çıkmak, diziyi izleyiciye kabul ettirmek de çok zor malumunuz. ‘Hayat Bazen Tatlıdır’ izleyiciyi nereden yakalayacak sizce?


Şu an hayatta ne pozisyonda olursanız olun hepimizin bir Wokul geçmişi var. Dizimizde herkesin kendinden bir iz bulabileceği hikayelerimiz var. Her şeyiyle bir okul hikayesi. Hayat bazen tatlıdır ne eksik ne fazla bu bana gerçek ve samimi geliyor. Ayrıca televizyonda okul dizisi son yıllarda yok. ‘Hayat Bilgisi’, ‘Arka Sıradakiler’ gibi ses getiren uzun soluklu yapımlardan sonra ‘Hayat Bazen Tatlıdır’ dizimiz aynı sıcaklığı, samimiyeti öğrencileriyle öğretmenleriyle inşallah hepimizi mezun eder.

- Bu dizi dışında yeni projeleriniz olacak mı? Örneğin bir sinema filmi var mı planlarınızın arasında?

‘Ben Bilmem Eşim Bilir’ yarışması devam ediyor. Yazın iki sinema filmi çektik. ‘Geniş Aile Her Türlü’  4 Kasım’da vizyona girdi. Diğeri ise ‘Sen Sağ Ben Selamet’ 16 Aralık’ta sinemaseverlerle buluşacak.
Konular Röportaj