4 yıldır süren 'Fikirtepe Davası'nda karar çıktı

"Kurtlar Vadisi" ve "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" gibi fenomen dizilerin yazarı ve yapımcısı Raci Şaşmaz ve kardeşi Mahir Şaşmaz’ın da aralarında olduğu 13 kişi İstanbul Anadolu 13. Ağır Ceza Mahmemesi'nde dört yıldır yargılandığı "Fikirtepe Davası"nda beraat etti.

4 yıldır süren 'Fikirtepe Davası'nda karar çıktı

Esas hakkındaki mütaalasında savcı Raci Şaşmaz'ın müştekileri mağdur etmek için her hangi bir hileli davranışta bulunmadığını, bu şekilde menfaat elde ettiğini gösterir herhangi bir delil de olmadığını ifade ederek beraatini talep etti.

Bilirkişi raporları, sanık ve müştekilerin beyanlarını da uzun yargılama boyunca dikkatle inceleyen mahkeme heyeti Raci Şaşmaz'ın üstüne atılı tüm suçlardan beraatine karar verdi.

13 SANIK İÇİN DE BERAAT KARARI

İstanbul Anadolu 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 18’inci duruşması kısa süre önce karara bağlandı. Mahkeme, Tayyar Raci Şaşmaz, Ahmet Mahir Şaşmaz, Kürşat Coşkun Ufuk, Ali Mert Dingil, Aydoğan Selimoğlu, Burcu Gülhan Dursun Güven, Fatih Varilci, Halil Koç, Hızır Selimoğlu, Muhit Kayaoğlu, Murat Aydınlı, Nazım Selimoğlu, Necdet Yalçın, Numan Tüfekçi, Hakan Usullu, Sadettin Namoğlu, Sercan Çadırcı, Sevim Koç ve Yasin Oğuz Ufuk hakkında beraat kararı verdi.

Şikâyetçilerin, anılan kararı İstinaf Mahkemesi’ne taşımaları bekleniyor.


Kaynak: Odatv.com