ACCE LUXURY HOMES YÖNETİM KURULU BAŞKANI ALİ DİLBER KONUT SEKTÖRÜNÜ DEĞERLEDİRDİ

Gayrimenkul sektöründe hareketlilik devam ederken, yüksek faiz oranları vatandaşların ev sahibi olması zora sokuyor.

ACCE LUXURY HOMES YÖNETİM KURULU BAŞKANI ALİ DİLBER KONUT SEKTÖRÜNÜ DEĞERLEDİRDİ

VATANDAŞLAR KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLABİLİR

Kira fiyatlarında yaşanan artış ile birlikte, konunt alımına yönelen alıcılar, bankaların engeline takılıyor. Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber bankaların yeni bir konut kampanyasına başlaması gerektiğini belirterek “Ciddi bir stok birikti. Konutları ağırlıklı yabancı yatırımcılar alıyor. Ancak kira fiyatlarının da yükselmesiyle yerli yatırımcı kira öder gibi ev sahibi olmak istiyor. Bunun için bankalar uzun vadeli ve uygun faiz oranıyla kredi kampanyası başlatması gerekiyor” dedi.

YABANCILAR ALIYOR, YERLİ DURDU

Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber "Bu yılın ilk 7 ayında toplam satış, 650 bin seviyesini gördü. Ancak geçen yıl, bankaların uyguladığı kampanyalar ile daha iyi rakamları görmüştük. Yılsonuna kadar yine 1 milyon seviyesi aşılacaktır. Burada en çok dikkat çeken nokta ise yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisi. Geçen yıla göre yabancı satışlarında yüze 65'lik bir artış var. Özellikle Ortadoğu'nun zengin alıcıları gayrimenkul yatırımı için Türkiye'yi tercih ediyor. Hem yaşam koşulları hem de konumu gereği ülkemiz cazip durumda. Bu ilginin artarak devam edeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

CİDDİ GETİRİSİ VAR

Yabancıların 250 bin dolar gayrimenkul yatırımı karşılığında 'vatandaşlık' alma konusunun da bu ilginin bir sebebi olduğunu söyleyen Ali Dilber "Dünyada vatandaşlık almak için büyük gayrimenkul yatırımları yapmak gerek. Ülkemizde çıkan bir kanun ile bu rakam uygun seviyeye çekildi. Bu da yabancıların ülkemizde yatırım yapmasına neden oldu. Ayrıca Türk gayrimenkul sektörü kârlı bir yatırım aracı olarak da karşımızda duruyor. Konut fiyatlarındaki artış ciddi gelir elde edilmesini sağlıyor. Yabancılar sadece oturmak için değil, yatırım için de ülkemizi tercih ediyor" dedi. Konut fiyatlarında yaşanan artışa da dikkat çeken Ali Dilber "3 yıl önce 1 milyon liraya aldığınız bir ev bugün 2.5 milyon seviyelerine yükseldi. Böyle bir kâr hiçbir yatırım aracında yok. Ne döviz ne de altın... En kârlı yatırım gayrimenkul. Hem kira getirisi var hem de prim yapıyor. Dolayısıyla yatırım yapmayı düşünenlerin ilk tercihi kesinlikle gayrimenkul olmalı. Fiyatların daha da artacağını tahmin ediyoruz" dedi.