Akhisar'dan kupaya veda!

Akhisar Belediyespor, evinde Trabzonspor'a 2-0 yenilerek kupaya veda etti...

Akhisar'dan kupaya veda!
Yeni Asır'dan Kenan Molla'nın haberine göre Ziraat Türkiye Kupası B Grubu son maçında Akhisar Belediyespor, evinde Trabzonspor'a 2-0 yenilerek kupaya veda etti.

Trabzonspor ise lider olarak bir üst tura adını yazdırdı. Maçın ilk ciddi atağı konuk Trabzonspor'dan geldi. 5. dakikada Özer'in serbest atışında Salih Dursun topa kafayı vuramadı. 24'te sağdan Erkan Zengin'in uzun pasında İshak Doğan sol çaprazdan müthiş bir vuruşla ağları havalandırdı: 0-1. 34'te Bilal'in serbest atışında kaleci Hakan başarılıydı. 41'de Güray'ın sol kanattan ortasında Gekas'ın kafa vuruşunda top auta çıktı. 50'de Bilal'in kullandığı serbest atışta Gekas'ın kafa vuruşu az farkla auta çıktı. 54'de Yusuf'un soldan ortasında Erkan topa gelişine çok şık vurdu ve Trabzon'u 2-0 öne geçirdi. 58 ve 60'da Gekas'ın şutunda topa anda kaleci Hakan müdahale etti. 64'te Gekas'ın kafa vuruşunda ceza alanı içinde Erkan topa elle müdahale etti. Hakem İlker Meral tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Gekas'ın kullandığı penaltı atışını kaleci Hakan çıkardı. Gekas dönen topu kale yerine auta yolladı. 78'de Bilal Trabzon ceza alanına çalımlarla girdi. Vuruşunda kaleci Hakan son anda topu kornere çeldi. 83'te Güray'ın pasında Bilal'in altıpas içindeki sert şutunda kaleci Hakan yine başarılıydı. Akhisar Bld, Trabzonspor'a 2-0 yenelerek kupa macerasına nokta koydu.

Zokora sakatlandı

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda dün oynanan Akhisar Belediyespor ve Trabzonspor mücadelesinde her iki teknik adam da kadroda değeşikliğe gitti. Ev sahibi Ege ekibi Akigo'da teknik direktör Roberto Carlos, hafta sonunda Sivas ile oynanacak olan önemli maç nedeniyle iki as oyuncusunu kadroya almadı. Akhisar Belediyespor, son oynadığı Balıkesirspor kadrosundan Zokora'nın yerine Koray Arslan, Güray Vural'ın yerine Merter Yüce ile maçaa başladı. Ancak ilk yarının sonlarına doğru Sertan'ın yerine Güray'ı, ikinci yarıda da penaltı kaçıran Gekas'ın yerine Zokora'yı oyuna aldı.

Bu futbolcu, son dakikada arka adalesinden sakatlanarak maçı tamamlayamadı. Akigo'nun yeni transferi Yiğit Gökoğlan sakat olduğu için kadroda yer almadı. Trabzonspor'da Mehmet Ekici, Medjani, Onur Kıvrak, Constant, Yatabare ve Uğur Demirok sakatlık nedeniyle kadroda yoktu. Trabzonspor'da son lig maçı kadrosundan Mehmet Ekici'nin yerine Soner Aydoğdu, yedek olan Cardozo'nun yerine Sefa Yılmaz ilk onbirde sahaya çıktı. Bordo-mavililerin son gün Eskişehir'den transfer ettiği Aytaç Kara yedek soyunurken 52. dakikada Soner'in yerine oyuna girdi.

Tribünler dolmadı

Karşılaşmanın hafta içi oynanması nedeniyle maça ilgi çok azdı. Özellikle ev sahibi Akhisar taraftarları maça ilgi göstermedi. Akhisar'dan Manisa'ya az sayıda taraftar giderken karşılaşmayı 700 kişilik bir taraftar grubu takip etti. 200 kişilik Trabzonspor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi. Karşılaşmayı Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer İşçi, Ali Velestin, Akhisar Belediyespor Kulüp Başkanı Hüseyin Eryüksel maçı şeref tribününde birlikte izledi.

Akhisar kupaya havlu attı

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nda son hafta işler karıştı. Akhisar Belediyespor, gruptaki son maçında Trabzonspor'a yenilerek 6 puanda kalıp tur şansını yitirdi ve kupaya veda etti.

Trabzonspor ise 12 puanla lider olarak bir üst tura çıkarken B Grubu'nda düğüm bugün oynanacak olan Keçiörengücü-Manisaspor maçı sonrası çözülecek. Bu karşılaşma öncesi Keçiörengücü 6, Manisaspor ise 4 puanda bulunuyor.

Akigo'nun dünkü puan kaybıyla Ege ekibi Manisaspor bugünkü maçı kazandığı takdirde puanını 7'ye yükseltip ikinci olarak tur atlayan takım olacak.

Keçiörengücü'ne ise tur atlaması için her türlü beraberlik ve galibiyet yeterli olacak.


Konular Spor Haberleri