Ali Sabancı'nın Pegasus Hava Yolları'ndan 'PCR testi' skandalı!

Ali Sabancı'nın uçak şirketi Pegasus, turistlerin PCR testinden muaf olduğunu ilan etti. Tepkiler üzerine adres gösterdi: "İçişleri Bakanlığı genelgesine bakın. Test sadece vatandaşlar içindir. Yabancılar bundan muaf tutulmuştur..."

Ali Sabancı'nın Pegasus Hava Yolları'ndan 'PCR testi' skandalı!

Takvim Gazetesi'nin haberine göre Pegasus Hava Yolları, bir sosyal medya kullanıcısının yurt içi uçuşlardaki aşı ya da PCR testi zorunluluğu ile ilgili sorusuna verdiği yanıt ile sosyal medyada gündem oldu.

Sosyal medya kullanıcısı, Pegasus'un sitesindeki seyahatlerde uygulanacak aşı ya da PCR testi kuralı ile ilgili duyurusunu alıntılayıp "Ben şimdi yabancı kimlik ile bu uygulamadan muaf mıyım?" diye sordu.

Ali Sabancı'nın Pegasus Hava Yolları'ndan 'PCR testi' skandalı!

Pegasus'un destek hesabı da bu soruya "Uygulama sadece T.C. vatandaşları için geçerlidir. Yabancı ülke vatandaşlarının yurt içi uçuşlara katılımı için aşı/test zorunluluğu bulunmamaktadır. Sağlıklı günler dileriz" yanıtını verdi.

Pegasus'un bu cevabı, sosyal medyada gündem oldu.

TEPKİLER

YOKSA virüs, yabancılara bulaşmıyor mu?

VİRÜS, yabancıların pasaportundan korkuyor mu?

PEGASUS, ayıp olmuyor mu?

BU çifte standart olmuyor mu?

VİRÜSÜ yabancılar bulaştırmıyor mu?

Ali Sabancı'nın Pegasus Hava Yolları'ndan 'PCR testi' skandalı! - Resim : 2

APAR TOPAR GÜNCELLEDİLER

Sosyal medya hesabından verdiği yanıt sonrası büyük tepki çeken Pegasus, internet sitesinde bulunan genelge ile ilgili metni apar topar yeniden düzenledi.

Ali Sabancı'nın Pegasus Hava Yolları'ndan 'PCR testi' skandalı! - Resim : 3

3 Eylül tarihinde internet sitesinde "Uygulama Detayları" başlıklı bölümde, "Uygulama sadece T.C. Vatandaşları için geçerli olup, yabancı ülke vatandaşları muaf tutulmuştur." ifadelerine yer veren Pegasus, tepkilerin ardından açıklamada düzenlemeye giderek "Uygulama tüm misafirlerimiz için geçerlidir." maddesine yer verdi.

Ali Sabancı'nın Pegasus Hava Yolları'ndan 'PCR testi' skandalı! - Resim : 4

SORUMLULUĞU İÇİŞLERİ'NE ATTILAR

İnternet sitesindeki metni düzelten Pegasus, sosyal medyada ise gelen tepkilerle ilgili kararın İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu iddia etti. Gelen tepki tweetlerine Pegasus Destek hesabından verilen yanıtlarda, "Merhaba, ilgili uygulamanın kararı, T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından alınmış olup tüm seyahatler için(hava yolu ve diğer ulaşım yolları dahil) aynı kurallar geçerlidir. İçişleri Bakanlığımız tarafından yayınlanan genelgeyi sizinle paylaşmak isteriz." ifadeleri kullanıldı.

TÜRK HAVA YOLLARI TEST İSTİYOR

Konuyla ilgili olarak soru yöneltilen Türk Hava Yolları ise yabancı yolculardan da aşı kartı ya da PCR testi istendiğini açıkladı. Türk Hava Yolları'na ait sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan 18 yaş ve üzeri diğer yolcularımızda da aşılı olma, bağışıklık ve PCR test kriterleri kapsamındaki kontrol manuel olarak yapılacaktır. Yabancı uyruklu yolcularımızdan aşı kartını ibraz etmesi, aşılı olmayıp hastalığı geçirmiş ise bağışıklık dokümanı ya da aşılı olma veya bağışıklık kriterlerine sahip olmayan yolcular için PCR testi sonucunu ibraz etmesi istenecektir." denildi.