Aliağa Gemi Söküm Tesislerinde 'Kara Para' ve 'Kaçakçılık' iddiası yalan çıktı!

İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan bazı gemi söküm tesislerinde dönen yolsuzluk, kaçakçılık, rüşvet ve entrikalarını içeren iddialar tamamı yalan çıktı.

Aliağa Gemi Söküm Tesislerinde 'Kara Para' ve 'Kaçakçılık' iddiası yalan çıktı!

Aliağa’da bulunan gemi söküm tesislerinden başta ÖGE GEMİ SÖKÜM – ÖGE GEMİ SÖKÜM İTHALAT İHRACAT SAN. VE TİC.A.Ş, AVŞAR GEMİ SÖKÜM – AVŞAR GEMİ SÖKÜM SAN. VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ, Leyal-Demtaş Gemi Söküm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin içinde bulunduğu iddiaların tamamı yurtdışı kaynaklı sahte bir hesap üzerinden tamamen karalama amaçlı açılmış bir hesap olduğu ortaya çıktı.

TAŞ UZAKTAN DEĞİL, YAKINDAN GELİRMİŞ?

07 Ocak 2023 Tarihinde yapmış haberlerin üzerinden geçerken, basın kulislerinde sıkça bahsedilen ama uygulamada yolda kalan basın etiği gereği haberin detayına ve kaynaklarına inince işin aslında çok farklı boyutları olduğu bilgisine ulaştık.

Basın mesleğine duyduğumuz saygı ve mesleğimizin yemini yerine geçen BASIN ETİĞİ gereği Sezar’ın hakkını Sezar’a teslim etmek boynumuzun borcu oldu.

Nokta Bursa istihbarat ekibi olarak yaptığımız araştırmalar gereği haber kaynağının yurt dışı uzantılı olduğu ve habere konu olan bölgeden fonlandığı bilgisine ulaştık.

Habere konu olan kişi, kurum, dernek tüzel ve kamu kuruşlarının, VATAN – MİLLET sevdalısı, ülke ekonomise katma değer katabilmek için canla başla çalışan, tabiri caiz ise ticari ve sosyal hayatları TÜRK örf adet ve etik kurallarına yakışır bir yaşam sürdükleri bilgisine ulaştık.

Habere Bahse konu kişi, kurum, dernek tüzel ve kamu kuruluşlarının Aliağa bölgesinde yaratmış oldukları katma değer ve vizyona yetişemeyen bazı güruhların ”kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş” misali, çamur at tutmazsa izi kalsın felsefesi ile yurtdışından fonladıkları bazı haber kaynaklarına yalan ve iftira dolu haber yaptıkları bilgisine ulaştık.

Aliağa Gemi Söküm Tesislerin Kaçakçılık ve Kara Para iddiası yalan çıktı

Haber kaynaklarının yurt dışı kaynakları olması ise, ülkemizi münhasır ekonomik standartla taşımak adına, damarlarındaki kanın gereğini yapmak gayesi güden kişi ve kurumlara çamur atılması olağan görünüyor.

Günümüzde şeytanın da Müslüman mintanı giydiği bir ortamda, 2023 vizyonuna girdiğimiz şu günlerde bu tip çırpınışlar bizi hiç şaşırtmamaktadır.

Ama istedikleri kadar çamur atsınlar, çırpınışları sadece kendilerine zarar verecek, uğraştıkça bataklıktaki hayvan misali çırpındıkça daha derine batacaklardır.

Bu durum ise onların gerçekte olması gereken yerdir.

Yurtdışı kaynaklı hesabın adı adresi domain sahipleri ve bu yalan haberi yaptıranlar Nokta Bursa Dijital Ekibi olarak tespit edilmiş olup gerekli kurum ve kişilere ulaştırılmıştır.

Gerekli kurum ve kişiler yine DEZENFERMASYON kanuna uygun olarak adalete ve kanuni çevrede işlemlere başlamışlardır.

Kaynak: Nokta Bursa