Alman Körfezi'nde 2 kargo gemisi çarpıştı!

Almanya Denizcilik Acil Durumlar Merkez Komutanlığı (CCME), Kuzey Denizi’nin güneydoğusundaki Alman Körfezi’nde iki kargo gemisinin çarpıştığını, gemilerden bir tanesinin battığını ve mürettebattan kayıplar olduğunu duyurdu.

Alman Körfezi'nde 2 kargo gemisi çarpıştı!

CCME bugün yaptığı açıklamada “Salı sabahı erken saatlerde (saat 5 sıralarında) Alman Körfezi’nde bir gemi çarpışması meydana geldi. POLESIE ve VERITY adlı kargo gemileri Heligoland adasının yaklaşık 22 kilometre güneybatısında ve Langeoog adasının 31 kilometre kuzeydoğusunda çarpışmıştır” ifadelerini kullandı.

Verity adlı kargo gemisinin çarpışma sonrasında battığını belirten yetkililer, “Bir kişi sudan kurtarıldı ve tıbbi yardım alıyor. Diğerleri ise şu anda kayıp. Kazazedeleri arama çalışmaları devam etmektedir. POLESIE yüzer durumda. Gemide 22 kişi bulunmaktadır” açıklamasını yaptı.

CCME, 91 metre uzunluğundaki Verity adlı kargo gemisinin İngiltere bandıralı olduğunu ve 190 metre uzunluğundaki Polesie adlı kargo gemisinin ise Bahamalar bandıralı olduğunu vurgulayarak “VERITY Bremen'den İngitere’deki Immingham'a, POLESIE ise Hamburg'dan İspanya'daki La Coruna'ya gidiyordu” açıklamasını yaptı.


DHA