Amazon'dan tarihi kayıp!

ABD’li teknoloji şirketleri Covid-19 pandemisi sonrası değer kaybetmeye başladı.

Amazon'dan tarihi kayıp!

ShiftDelete'ten Mert Can Aka'nın haberine göre bu öyle bir kayıp ki 5 şirketin yalnızca 1 yıllık değer kaybı Türkiye, Arjantin ve İsviçre’nin gayri safi yurt içi hasılalarının toplamından daha fazla.

Peki Amazon güncel piyasa değeri ne kadar?

1 trilyon dolarlık tarihi kayıp! Amazon piyasa değeri ne kadar?

Amazon piyasa değeri geçtiğimiz yılın yaz aylarında şirketin tarihi rekorunu kırarak 1.88 trilyon dolara ulaştı. Fakat bugün itibariyle 878 milyar dolara kadar gerilemiş durumda. Bu da onun 1 trilyon dolar değer kaybına uğrayan halka açık ilk şirket olarak anılmasına neden oldu.

Amazon'dan tarihi kayıp!

Tabii bu düşüş yalnızca Amazon özelinde yaşanmıyor. Dünyanın en büyük 5 teknoloji şirketine baktığımızda, geçtiğimiz yıl sonu 2.94 trilyon dolarlık değeri ile 3 trilyon dolar seviyesini aşmaya en yakın şirket olarak anılan Apple’ın piyasa değeri 2.15 trilyon dolara kadar geriledi.

Benzer şekilde Microsot 2.58 trilyon dolardan 1.67 trilyon dolara, Google’ın çatı şirketi olan Alphabet 1.98 trilyon dolardan 1.11 trilyon dolara, son günlerde Twitter satın alımı ile gündeme gelen Elon Musk’ın gözdesi Tesla ise 1.23 trilyon dolardan 552 milyar dolara geriledi.

İçlerinde şaşırtıcı bir şekilde en çok değer kaybı yaşayan Amazon ise büyük bir çıkmazın içerisine girdi.

Her ne kadar bu 1 trilyon dolarlık değer kaybı ile Tesla, Samsung ve Meta’nın toplamını 1 yılda kaybetmiş olsa da Amazon 878 milyar dolarlık piyasa değeri ile hala en değerli şirketler listesinde 4. sırada yer alıyor.