Amca ve oğul Biden'a yönelik ağır suçlamalar

Yeni çıkan bir kitapta, ABD Başkanı Joe Biden’ın kardeşi Jim ve oğlu Hunter’ın siyasi nüfuzlarından faydalanarak şirket almaya çalıştıkları iddiasında bulunuluyor.

Amca ve oğul Biden'a yönelik ağır suçlamalar

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre ABD Başkanı Joe Biden’ın erkek kardeşi Jim ve oğlu Hunter’ın, başkanın siyasi nüfuzunu kullanarak kâr ettiklerini öne süren yeni bir kitap, ailenin başını ağrıtacağa benziyor.

Yazar Ben Schreckinger “Biden’lar: First Ailenin İktidara Yükselişinin 50 Yılı” adlı kitabında, Biden’ların bir iş arkadaşının “Kardeşi Jim’in işi, ailenin iyi bir hayat sürmesini sağlamak” ifadelerine yer verilirken, oğul Hunter Biden’ın daha sonra amcasının yanına katılarak bu işe yardımcı olduğu belirtiliyor.

Amerikan “New York Post”ta bir bölümü yayımlanan kitapta, Joe Biden’ın siyasi kariyer basamaklarını tırmanırken, oğul Hunter ve amca Jim Biden ile arkadaşları Anthony Lotito’nun 2006’da serbest yatırım fonu işine nasıl girdiği ve Joe Biden’ın siyasi gücünü nasıl kullandıklarını anlatılıyor.

Ortakları dava açtı

Kitapta, Lotito’nun, Jim ve Hunter Biden’ın şirketi satın almak için arkasından iş çevirdikleri ve eski ortaklarının siyasi bağlantılarını kullandıkları iddiasıyla 2007’de açtığı davanın detayları da yer alıyor. Yazar, Biden’ın ikinci kez başkan adaylığını açıklamasından  önce uzlaşmayla sonuçlanan davada, Lotito’nun, Biden’ların eski  senatörleri de dahil ederek hukuki süreci etkilemeye çalıştıkları iddiasını aktarıyor.

‘Amcasının yolunda’

Kitapta, başkanın kardeşi Jim Biden’ın satın almak istedikleri “Paradigm” şirketi yöneticilerinden birine yatırımcılar konusunda kaygı duymaması gerektiğini söyleyerek, “Dünyanın her yerinde Joe Biden’a yatırım yapmak isteyenler var” dediği anlatılıyor.

Ayrıca Schreckinger, Hunter Biden’ın amcası Jim’in para arayışını örnek aldığını vurguluyor.

Öte yandan Schreckinger’in konuştuğu şirket yöneticilerinin, Hunter Biden’ın iş saatleri ve sonrasında kokain kullandığı yönündeki iddiaları da kitapta yer alıyor.