Ankara'da işçilere küfreden daire başkanının görevine son verildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Tatlısu, iddiaya göre belediye çalışanı olan bir kişiye önce telefonda, sonra da yüz yüze küfür ve tehditler savurdu. Tatlısı'nun o anları sosyal medyada büyük tepki çekti.

Ankara'da işçilere küfreden daire başkanının görevine son verildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), işçilere hakaret eden görüntüleri dolaşıma giren Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Adnan Tatlısu’nun görevine son verildiğini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Tatlısu’nun bir belediye personeline küfür edip, “Seni işten atıyorum, hanımını da işten atıyorum” ifadelerini kullandığı video, sosyal medya üzerinden paylaşıldı.

ABB'ye Tatlısu’nun görevine son verilmesi çağrılarının ardından belediyede gelişme yaşandı. ABB’den konuya dair yapılan açıklamada, şöyle denildi:

 “Bir bürokratımızın gizli çekilmiş görüntüleri ile kamuoyuna yansıyan paylaşımlar üzerine; Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yaşananları tasvip etmemiz mümkün değildir. Yeni dönemde dürüstlük, şeffaflık, adalet ve yetim hakkının korunması gibi ilkeler bize ışık tutmaktadır. Bu ilkelerin yanı sıra asgari nezaket kurallarını da çok önemsiyoruz. Yönetim anlayışımız gereğince konuyla ilgili soruşturma başlatılmış olup görüntülerde yer alan bürokratın Daire Başkanlığı görevine son verilmiştir.” 


 

Ne olmuştu?

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Adnan Tatlısu’nun bir belediye personeline hakaret edip, "Seni işten atıyorum, hanımını da işten atıyorum" ifadesini kullandığı video ortaya çıktı. Tatlısu, tepkiler üzerine, "Videoyu çekene değil kendi arkadaşıma küfrediyorum orada” dedi.

Hemen ardındaki videoda da Tatlısu ile işçi arasında bir tartışma yaşanırken işçinin, "Beni tahrik edemezsiniz" dediği duyuldu.

"Hanımını da al istifa et" sözlerine ilişkin ise Tatlısu, "Bu beyefendiye değil başkasına kızıyorum. Bu çekene değil" dedi. Saldırıyı "yapmadım" diyerek inkâr eden Tatlısu, "Kendi arkadaşıma küfrediyorum orada" ifadesini kullandı.

Tatlısu, "Benim şahsı işten atma yetkim yok" derken telefonda konuştuğu kişilerin değil kendisine omuz atan kişinin işten atıldığını söyledi. Tatlısu, "Size omuz attığı için mi işten attınız?" sorusuna ise, "Benim işten atma yetkim yok" yanıtını verdi.