Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve 2 kişi tutuklandı

Süper Lig'de dün akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e saldıran Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca ile birlikte 3 kişi tutuklandı.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve 2 kişi tutuklandı

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçının ardından sahaya inerek hakem Halil Umut Meler'e yumrukla saldırdı.

Darbeyle yere düşen Meler'e yerde de bazı kişiler tekme attı. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, maç sonrası sahaya inerek hakeme yönelik şiddet eylemine karışan tüm şüpheliler ile sahaya inen taraftarlar hakkında, '6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık' ve 'kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama ve tehdit' suçlarından soruşturma başlattı.

'AMACIM YÜZÜNE TÜKÜRMEKTİ'

Soruşturma kapsamında, Kulüp Başkanı Koca ile Ş.Y.Ş. ve K.Ç. gözaltına alındı. Koca ile birlikte 3 kişi Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Faruk Koca, savunmasında üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini söyleyerek, "Hakemin verdiği yanlış kararlar ve tahrik edici davranışlardan dolayı bu olay gelişmiştir. Benim amacım hakeme sözlü tepki gösterip, yüzüne tükürmekti. Bu esnada hakemin yüzüne bir tokat attım. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez. Benim atmış olduğum tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu, daha sonra kendisini yere attı. Kalp rahatsızlığım bulunması sebebi ile de beni olay yerinden hemen uzaklaştırdılar. Ben bunun dışında gerçeklesen hiçbir olaydan haberdar değilim" dedi.

TUTUKLANDILAR

Koca, Ş.Y.Ş. ve K.Ç, savcılık sorgularının ardından Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. 3 şüpheli, 'kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak' suçundan tutuklandı. Faruk Koca ile Ş.Y.Ş. ve K.Ç, adliyedeki işlemlerinin ardından Sincan Cezaevi’ne götürüldü.

3 KİŞİYE ADLİ KONTROL

Öte yandan görüntü analizlerinden maç bitiminde sahaya indikleri belirlenen R. K., Ö.O.Ü ve V.D. de gözaltına alındı. Müsabaka hakemine yönelik herhangi bir eylemlerinin olmadığı tespit edilen şüpheliler hakkında adli kontrol kararı talep edildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.

DHA