Apple CEO’su Tim Cook eğitim verilmesi gereken “evrensel dili” açıkladı

Apple CEO'su Tim Cook, verdiği röportaj sırasında okullarda eğitimi verilmesi gereken dili söylerken, evrensel dil olduğunu da belirtti.

Apple CEO’su Tim Cook eğitim verilmesi gereken “evrensel dili” açıkladı

ShiftDelete'den Emir Yasin Bolat'ın haberine göre, Apple CEO’su Tim Cook, medya kuruluşu Bright ile gerçekleştirdiği röportajda merak edilen soruları cevapladı. Cook, konuşma sırasında eğitime değinerek, okullarda öğretilmesi gereken en iyi evrensel dili açıkladı. 

Tim Cook, kodlamanın evrensel dil olduğunu düşünüyor

Apple şirketinin CEO’su Cook, geçtiğimiz Cuma günü Hollandalı medya kuruluşu Bright ile gerçekleştirdiği röportaj sırasında, okullardaki kodlama eğitiminin öneminden bahsetti ve öğrenilmesi gereken bir dil olduğunu söyledi.

Tim Cook, röportaj esnasında okullardaki kodlama eğitimini eleştiriyorken, insanların liseden mezun olmadan önce programlama öğrenmesi gerektiğini ve eğitiminin ilkokulda verilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca kodlamayı tek evrensel dil olarak gördüğünü de sözlerine ilave etti.

Ana dilin iletişim için önemli olduğunu söyleyen Tim Cook, yaratıcılığınızı konuşturmanın en iyi yolunun programlama dili olduğunu söylüyorken, “tek evrensel dil” dediği kodlamanın herkesin sahip olması gerektiği temel bir beceri olduğunu da belirtiyor.

2019’da CNBC’nin röportajına katılan Tim Cook, kodlamanın matematik ve tarih dersleri kadar önemli olduğunu ve erken eğitim müfredatına sokulması gerektiğini söyledi. Görünen o ki CEO’muz, kodlama eğitimini kafaya takmış durumda. Zira her röportajında bu konuyu vurguluyor.

Tim Cook, bu yaz paylaştığı tweetle ABD eğitim bakanlığına, her eyaletteki K-12 eğitim müfredatına bilgisayar bilimi dersinin de eklenmesi konusunda bir çağrıda bulunuyorken, 500’den fazla iş insanı da destekledi. Taleplerini mektupla ileten iş insanları, şunları yazdı:

“Amerika Birleşik Devletleri teknolojide dünya lideri, ancak lise öğrencilerimizin sadece %5’i bilgisayar bilimi okuyor. Bu nasıl kabul edilebilir? Kişisel bilgisayarı, interneti ve akıllı telefonu biz icat ettik. Gelecek nesli hazırlamak bizim sorumluluğumuzdur. Yeni Amerikan Rüyası için.”

Yazılım mühendisine olan ihtiyaç artıyor

Tim Cook açıklamalarının yanı sıra, ABD’nin Çalışma İstatistikleri Kurumu, ülkenin 2026 yılında kadar 1,2 milyon yazılım mühendisine ihtiyaç duyacağını tahmin ediyor. İlave olarak 2021 yılında yazılımcılara verilen ortalama yıllık maaşın 109 bin dolar olduğunu belirtmekte fayda var.

Konular teknoloji Apple