Apple'da tasarımlar baştan sona değişebilir!

Apple, son zamanlarda özellikle iPhone tasarımları nedeniyle sık sık eleştiriye maruz kaldı. Arka kameraların yerlerinde değişiklik yapılmaması ve iPhone SE serisindeki telefonların hala çentikli olması nedeniyle tasarımlar tartışma odağındaydı.

Apple'da tasarımlar baştan sona değişebilir!

ShiftDelete'ten Helin Pastacı'nın haberine göre tüm bu cihazların tasarımında etkili olan Evans Hankey, Apple’dan 2023 yılında ayrılacak.

Teknoloji devi, endüstriyel tasarımdan sorumlu başkan yardımcısının işten çıkmasıyla ilgili açıklama yaptı. 

Donanım tasarım liderinin yeri boş kaldı

Apple‘ın Donanım Tasarım Lideri Evans Hankey, 2019 yılında John Ive’nin yerine gelmişti. İlk olarak tasarım ekibini yöneten Hankey, John Ive’nin işten ayrılmasıyla onun yerini aldı.

Evans Hankey hakkında pek fazla bilgi bulunmuyor.

Çünkü teknoloji devi Apple, özellikle tasarım departmanında yer alan elemanlarının profillerini diğerlerine göre daha gizli tutmaya çalışıyor. Tasarım liderinin yerine kimin geçeceği şimdilik belirsiz.

Apple, Evans Hankey’e şirkete katkılarından dolayı teşekkür ederek işten ayrılma sürecinin bir geçiş dönemi belirten şu açıklamayı yaptı:

“Apple’ın tasarım ekibi, inkar edilemez Apple ürünleri hayal etmek için dünyanın dört bir yanından ve birçok disiplinden uzman yaratıcıları bir araya getiriyor. Kıdemli tasarım ekibi, onlarca yıllık deneyime sahip güçlü liderlere sahip. Evans, bize geçiş süreci boyunca çalışarak devam etmeyi planlıyor. Liderliği ve katkıları için ona teşekkür etmek istiyoruz.”

Apple’ın donanım tasarım liderinin 2023 yılında işten ayrılacak olması sosyal medyada ilgi odağı oldu.

Liderin şirketten ayrılması durumunda Apple cihazlarının tasarım dilinin değişip değişmeyeceği merak konusu oldu.

Konular teknoloji Apple