Aranan katil kitaplıktan çıktı!

İki yıl önce Denizli’de işlediği cinayetin ardından kayıplara karışan katil zanlısı, Aydın’da yaptırdığı köy evinde yakalandı. Gizli odada yakalanan zanlıyı, ardına saklandığı kitaplıkta çok az kitap olması ele verdi.

Aranan katil kitaplıktan çıktı!

Yeni Asır Gazetesi'nden İhsan Karataş'ın haberine göre Denizli'de işlediği cinayetten aranan Özgür Acar (27) Aydın'ın Koçarlı ilçesinde bir evde 500 bin lira harcayarak yaptırdığı kitaplığın arkasındaki gizli bölmede yakalandı. Jandarma ekipleri, cinayet ve yağma gibi çeşitli suçlardan 27 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Acar'ın, Aydın'ın Koçarlı ilçesi Sobuca Mahallesi'nde olduğunu belirledi.

Acar'ın bulunduğu adrese giden jandarma, arama esnasında evdeki kitaplığın yapısından şüphelendi. Kitaplığın içeriye doğru girdiğini fark eden jandarma, buradaki gizli bölmede saklanan Acar'ı yakaladı.

500 BİN LİRA HARCADI

Denizli'de 2019 yılında husumetli olduğu iki kardeşten birini öldürüp diğerini de yaralayan Özgür Acar, olayın ardından firar ederek kayıplara karışmıştı. Bir süre değişik yerlerde saklanan Acar'ın, bir yıl önce Aydın Koçarlı ilçesi Sobuca mahallesinde köy evi satın aldığı ve bir dönüm arazi üzerindeki eski köy evini yıktırıp yeni ev inşa ettiği öğrenildi. Yapılan araştırmada evin bahçe giriş ve çıkışlarına kamera konulduğu, olası bir baskında saklanabilmek için de kitaplıktan giriş yapılan gizli bir oda yaptırıldığı ortaya çıktı. Acar'ın tüm bunlar için 500 bin lira harcadığı öğrenildi.

ARKA TARAFTAN BİRİ İTİYORDU

Jandarma ekipleri, evde yapılan aramada hayatın olağan akışına aykırı biçimde bol miktarda alkol ve oturma odasında farklı markalarda sigara izmaritleri görünce, daha detaylı bir arama yapmaya karar verdi. Evde kitaplık olarak kullanılan bölümün bir kısmında herhangi bir kitap olmaması ve kitaplığın bir kısmının esnemesi, ekipleri sonuca götüren son nokta oldu. Bu bölüm açılmak üzere zorlandığında, arka taraftan biri tarafından itildiği fark edildi. Jandarma, hareketli bölmenin arkasından şüpheli şahsa seslenerek teslim olması yönünde uyarıda bulundu.

Gözaltına alınan Acar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevine gönderildi.

Konular cinayet Denizli