Asgari ücretin ilk toplantıda belirlenmesi planlanıyor

Yaklaşık 8 milyon çalışanın gözü kulağı, 2022'de geçerli olacak asgari ücret tutarına çevrildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 1 Aralık'ta toplanıyor.

Asgari ücretin ilk toplantıda belirlenmesi planlanıyor

Yeni Asır Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre işçi sendikalarının zam oranının ilk toplantıda belirlenmesi konusundaki çağrısına Bakanlık ile işveren sendikasından da olumlu sinyal geldi. Asgari ücretin 4 bin liraya yaklaşması için alınan tüm vergilerin ve yapılan kesintilerin kaldırılması da dâhil bütün seçenekler üzerinde çalışılıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in tüm kesimlerin görüşlerinin alındığı asgari ücrete yönelik anket sonuçlarını yarın AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda Başkan Recep Tayyip Erdoğan'la paylaşması bekleniyor. Yapılan açıklamalar ve sosyal medyada yapılan anketlerde asgari ücrette yüzde 25-30 artış tahminleri ön plana çıkıyor.

Yüzde 25'lik zamma göre brüt asgari ücretin 4.471 liraya net asgari ücretin de 3.532 liraya, yüzde 30'luk zamma göre brüt asgari ücretin 4.650 liraya, net asgari ücretin de 3.673 liraya çıkması bekleniyor. Her iki oran dikkate alındığında asgari ücretin 3.500 ile 3.750 lira arasında olacağı tahmin ediliyor.