Aslıhan Doğan Turan'dan hamilelere tavsiyeler

Ünlü futbolcu Arda Turan'ın eşi Aslıhan Doğan Turan, karantina günlerine hamileliğinde yakalandı. 1.5 yaşında Hamza adında bir oğlu olan Aslıhan Hanım, ikinci oğluna 7 aylık hamile.

Aslıhan Doğan Turan'dan hamilelere tavsiyeler

Sabah Gazetesi'nden Bülent Cankurt'un yazısı...

İlk başta hamile bir şekilde karantinaya girmek Aslıhan Hanım'ın moralini bozsa da kendini hemen toparlamış.

Peki karnı burnundaki Aslıhan Doğan Turan'ın karantina günleri nasıl geçiyor ve kendisi gibi hamile olanlara neler tavsiye ediyor?

İşte cevabı:

"Bu sürecin hamileliğime denk gelmesi açıkçası başlarda beni epey korkuttu. Fakat daha sonra, önce 1.5 yaşındaki oğlumu, sonra karnımdaki 7 aylık bebeğimi ve eşimi düşünerek, panik yapmamam gerektiğine karar verdim ve kendimi eğiterek panikten kurtuldum.

Genelde günümü, oğlumla beraber, gayet pozitif ve doğrusu yüksek enerjide geçirmeyi başarabiliyorum. Saat sabah 06.30-07.00 civarında uyanıp, Hamza ile kahvaltı edip sonra bahçemizde ya da yuvamızın içinde farklı aktivitelerle zaman geçiriyoruz.

Bu dönemde pek spor yapmıyorum; çok ihtiyaç duymadım açıkçası. Hamza'nın peşinde koşmak ve onunla oyun oynamak benim için gayet doğal ve güzel bir spor oluyor.

Özel bir beslenme programım asla yok. Zaten genel olarak sağlıklı besleniyorum. Bu süreçte de daha fazla sebze, daha az karbonhidrat yemeye özen gösteriyorum.

Özetle; karnımdaki bebek, Hamza, kendim ve ailem için güzel enerjide kalmaya çalışıyorum. Kötü şeyler düşünerek değil, güzel şeylere odaklanarak ve bir an önce bitmesini dileyerek bu süreci tamamlamaktan yanayım. Bütün hamilelere de bunu tavsiye ediyorum.

İlk randevuyu alın

Bu süreçteki en büyük endişem doktor kontrollerim olmuştu. Eşimle beraber sabah 08.30'da ilk randevuyu alarak, maskelerimizi ve eldivenlerimizi takıp, gerekli hijyen kurallarına uyarak hastanemize gittik. Muayene ve testleri oldum ve bir saat içinde hastaneden çıktık. Gördüm ki, bu da çok endişe edilecek bir durum değilmiş. Siz de böyle yapın, doktorunuzdan sabah ilk randevuyu alın."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!..