Aybike Çelik'ten yeni suçlama: 'Önce dayak sonra mermili tehdit!'

Aybike Çelik, şiddet uyguladığı iddiasıyla şikayetçi olduğu eski sevgilisi olan Yüzyüzeyken Konuşuruz müzik grubunun gitaristi Can Tunaboylu hakkında kendisine "Kutu içinde mermi gönderdiği" iddiasıyla yeni bir suç duyurusunda bulundu.

Aybike Çelik'ten yeni suçlama: 'Önce dayak sonra mermili tehdit!'

Patronlar Dünyası'ndan Ali Kemal Erdem'in haberine göre Yüzyüzeyken Konuşuruz müzik grubunun gitaristi Can Tunaboylu, eski sevgilisi Aybike Çelik tarafından kendisine şiddet uyguladığı iddiasıyla şikayet edilmişti.



Aybike Çelik'ten yeni suçlama: 'Önce dayak sonra mermili tehdit!'


Bunun üzerine Tunaboylu hakkında hakaret ve basit yaralama suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

Medyada geniş yer bulan iddialara konu olan Tunaboylu’nun usta oyuncu Ayşe Tunaboylu’nun oğlu olduğu anlaşılmıştı.


Aybike Çelik'ten yeni suçlama: 'Önce dayak sonra mermili tehdit!' - Resim : 2

İddiaların sahibi Çelik ise sosyal medya hesabından darp edildiğine dair fotoğraflarını paylaşmış ve “3 Ağustos gecesi eski erkek arkadaşım olan şahıs tarafından darp edildim. 13 gün boyunca kırık kol, gözüm mor bir şekilde duygusal manipülasyonuyla evde tutuldum” iddiasında bulunmuştu.

Daha bu soruşturma sonuca ulaşmazken Çelik’in avukatı Yusuf Sidar Şahin, Kartal’da bulunan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na Can Tunaboylu’ya dair yeni bir iddia içeren suç duyurusunda bulundu.

EŞYALARINI ALMAYA GİDEMEDİ, ORTAK ARKADAŞI DEVREYE SOKTU

Tehdit, kişilerin huzur ve sükununu bozma; ruhsatsız mermi bulundurma, taşıma, satın alma suçlarından ceza talep edilen suç duyurusunda Çelik’in Can Tunaboylu ile yaşadığı evi terk etmesinin ardından kendine ait eşyaları almak istediği ancak Tunaboylu’nun annesi Ayşe Tunaboylu’nun “Bu eve gelirse polis çağırırım" dediği iddia edilerek, bunun üzerine Çelik’in bizzat giderek eşyaları almaktan caydığı öne sürüldü.


Aybike Çelik'ten yeni suçlama: 'Önce dayak sonra mermili tehdit!' - Resim : 3


Avukat Şahin, Çelik’in bunun üzerine aracı olarak ortak arkadaşları ortak arkadaşları olan Hale Aktakas’ın devreye girmesini rica ettiğini, kendisinin de yaşadığı korku ve endişeden dolayı İstanbul’u terk ederek, Adana’daki ailesinin yanına gittiğini söyledi.

Dilekçede Aktakas’ın söylemesi üzerine Can Tunaboylu’nun Çelik’e ait eşyaları toplayarak Aktakas’a gönderdiği kaydedildi.

Bu süreçte Aybike Çelik’in tekrar İstanbul’a dönerek kendine bir ev tuttuğu ve Tunaboylu’nun kendisi paketleyip, kargolayarak Aktakas’a gönderdiği eşyalarını arkadaşından teslim aldığı dilekçede anlatıldı.

KUTUNUN İÇİNDE MERMİ BULUNDU İDDİASI

Bundan sonrasında Avukat Şahin dilekçede şu iddiaya yer verdi:

“Teslim aldığı esyalarını yeni evine yerleştirmeye başlayan müvekkil, 07.11.2023 tarihinde bir dekoratif kutunun içine Can Tunaboylu tarafından mermi konduğunu fark etmiş ve avukatı

olarak şahsımı whatsapp üzerinden bilgilendirmiştir. Bu gelişme üzerine bu suç duyurusu ve şikayeti sayın savcılığa sunmak zorunluluğu doğmuştur.”

MERMİ ÜZERİNDE PARMAK İZİ İNCELEMESİ İSTENDİ

Dilekçede Çelik’in Avukat Şahin’e gönderdiği bilgilendirme mesajı ile merminin fotoğrafının ekran görüntüsüne de yer verilerek, merminin savcılığa elden teslim edileceği söylendi ve şöyle denildi:

“Suç konusu mermi üzerinde parmak izi incelemesi yapılmasını talep ederiz. Müvekkil yaşadığı şokla mermiyi ellemiş bulunduğu için müvekkilin parmak izlerinin dışında mermiye dokunmuş kişilerin parmak izlerinin tespit edilmesini ve şüpheli Can Tunaboylu’nun parmak izi ile karşılaştırılmasını talep ederiz.”

GRUBUN VOKALİSTİNİN DE HAMİLE EŞİNİ DÖVDÜĞÜ İDDİASI HATIRLATILDI

Dilekçede Tunaboylu’nun gençler arasında etkisi olan bir rock grubunda müzisyen olduğu hatırlatıldı.


Aybike Çelik'ten yeni suçlama: 'Önce dayak sonra mermili tehdit!' - Resim : 4


Dilekçede aynı grubun vokalistinin de daha önce hamile eşine şiddet uyguladığı iddiasıyla yapılmış haberler olduğunu hatırlatan Avukat Şahin, dilekçede “Böylesi bir grubun ve üyelerinin cezasız kalması, kendilerini dinleyen ve yaşları itibariyle kötü etkilere maruz kalmaya çok açık olan gençlerin de kötü bir örnek edinmesine yol açabilecektir” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: https://www.patronlardunyasi.com/haber/unlu-muzik-grubu-yuzyuzeyken-konusuruz-un-gitaristine-eski-sevgilisi-aybike-celik-ten-yeni-suclama/296074