Aytunç Erkin yazdı: "SBK’nın ofisini, aracını uçağını kullanan siyasetçi"

Sözcü Gazetesi'nden Aytunç Erkin'in bugünkü yazısı...

Aytunç Erkin yazdı: "SBK’nın ofisini, aracını uçağını kullanan siyasetçi"

Tarih 29 Aralık 2020… SBK Holding'in, kurduğu 6 şirket arasında hayali ürünler göstererek 132 milyon dolar transfer ettiği ve kara para akladığı tespit edildi. İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 ilde İstanbul merkezli operasyon düzenlendi. SBK Holding'e ait şirketlerin serverlarının operasyon öncesi kaçırıldığı belirlendi. SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın evindeki şöminede yanmış cep telefonu bulundu.

Şimdi üç ay öncesine dönelim!

Tarih 30 Eylül 2020… Sezgin Baran Korkmaz'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında, “kara para aklama” suçundan yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 30 Eylül'de şirketlerinin tüm mal varlıklarına el konulması için 10'uncu Sulh Ceza Hakimliği'ne talepte bulundu. Tedbir kararı “suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesini” düzenleyen 5549 sayılı yasa uyarınca alındı. Çarpıcı bilgi ise… Hakimliğin kararında atıf yaptığı 5549 sayılı yasanın 17.  maddesiydi.

TERÖRÜN FİNANSMANI SUÇU

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) sayfasından 5549/17. Maddeyi okuyalım: “… Kanun ile; suç gelirlerinin aklanmasının ve terörün finansmanının önlenmesini ve anılan suçlarla mücadelede etkinliğin sağlanmasını teminen yasal düzenlemeler yapılmış, bu kapsamda yükümlülükler belirlenmiş ve MASAK'ın görev ve yetki alanı aklama ile mücadelenin yanı sıra terörün finansmanıyla mücadeleyi de içerecek şekilde genişletilmiştir. 5549 sayılı Kanun'un el koyma başlıklı 17'nci maddesinde; aklama ve terörün finansmanı suçunun işlendiğine dair kuvvetli şüphe bulunan hallerde 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 128'inci maddesindeki usule göre mal varlığı değerlerine el konulabileceği hüküm altına alınmıştır.”

SORU ŞU: Sezgin Baran Korkmaz ve diğer 13 kişi ‘terörün finansmanı suçunu' işlediyse hangi örgüt adına bu eylem yapıldı? FETÖ mü? PKK mı? Radikal cihatçı mı? vs.

GAZETECİLERİN PANİĞİ

Bu arada 9 Ekim'de sosyal medyada dikkat çekici bir paylaşım yapıldı: Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kuzeni Cengiz Er şu manidar cümleleri yazdı: “SBK Holding ve Sezgin Baran Korkmaz'ın mal varlıklarına el konulmasının artçı şoklarını bekleyelim. Şu anda kimlerin ve hangi gazetecilerin (maalesef) panik yaşadığını tahmin edebiliyorum…”

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!..