Bakan Soylu acı haberi duyurdu: "40 şehidimiz var"

Bartın'ın Amasra ilçesinde TTK maden ocağında patlama meydana geldi. Grizu patlamasında 40 maden işçisi şehit oldu.

Bakan Soylu acı haberi duyurdu: "40 şehidimiz var"

Habertürk'ün haberine göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu patlamaya ilişkin son bilgileri aktardı.

Soylu şunları söyledi: "Dün saat 18.15 civarında Amasra'da bir patlama meydana geldi. Türkiye'nin birçok yerinden arama kurtarma için, destek için tüm kurumlarımız hem bu konuya yetkin Enerji Bakanlığı'na bağlı kurumlar, AFAD'dan Sağlık Bakanlığı'na, Kızılay'dan UMKE'ye kadar bütün arama kurtarma ve sağlık personellerimiz seferber oldu. İsterdik ki karşımızda hiçbir kaybımız olmadan sizlere bu açıklamayı yapabilelim. Bu saatten itibaren yapılan çalışmalarda 300-350 metre yerin altında büyük bir seferberlik ve büyük bir çaba sarf edildi.

07.30 itibariyle gece yaptığımız 26 şehidimizin açıklmasından sonra 14 şehidimize daha ulaştık. 40 Şehidimize ulaştık. Kahraman madecilerimiz arkadaşlarını orada bırakmamak için büyük bir fedakarlık ortaya koydu. 40 madencimizi, 40 şehidimizi çıkarıp buradan hastanelere ulaştırdık. 11 yaralımız da hastanede. 40 madencimizin kimliği belirlendi. 26 şehidimizin kimliğini açıklamıştık. 14 şehidimizin kimliğini de kamuoyuyla paylaşacağız. 1 madenci için belirsizlik var.

Bu çalışmaların başından itibaren ailelerle buradaydık. Ateş düştüğü yeri yakar. Allah hem milletimize hem ailelerine hem mesai arkadaşlarına hem de tüm madencilere sabır versin."

BAKAN DÖNMEZ: "İLK DEĞERLENDİRMELER GRİZU PATLAMASI YÖNÜNDE"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, şu bilgileri verdi: "Yaralılarımız var. Arkadaşlarımızın yaptığı ilk değerlendirmelere göre grizu patlaması olduğu şeklinde. Fayton dediğimiz mini raylı sistem galerilerin bir kısmına ulaşıyor. Bütün arama kurtarma ekipleri görev başında herhangi eksikliğimiz yok. Sürekli koordinasyon içindeyiz. İlk değerlendirmeler grizu patlaması olduğu yönünde. 10-11 işçi, yangının devam ettiği bölgede. 4-5 işçimizin de göçüklerin olduğu bölgede olduğunu değerlendiriyoruz."