Başak Cengiz'in ailesinin gözyaşları dinmiyor

Sokak ortasında samuray kılıcıyla katledilen Başak Cengiz’in ailesi: "Başak, TV’de gördüğü kadın cinayetleri için gözyaşı döker ve ‘Kadınlar için bir şeyler yapmalı’ derdi"

Başak Cengiz'in ailesinin gözyaşları dinmiyor

Sabah Gazetesi'nden Yunus Emre Kavak'ın haberine göre düğün hazırlığı yaparken İstanbul'da öldürülen Başak Cengiz'in odasında çeyizleri, yatağında nişanlısının çiçeği kaldı. Anne Beyhan Cengiz "Kınalı yavruma düğün yapacaktım, mezara koydum. Başak merhametliydi. Öldürülen kadınlara ağlıyordu. 'Onlara yardım edelim' derdi. Katil en ağır cezayı alsın. Kılıcı satanlara da ceza verilsin" diye konuştu. Ağabeyi Fatih Cengiz ise "TV'de kadın cinayetleriyle ilgili haberleri gördüğünde kadınlar için kesinlikle bir şey yapılması gerektiğini söyleyerek ağlayan birisiydi" dedi.

Nişanlısının mezarından aldığı toprağı elinde tutarak anne Beyhan Cengiz'e sarılıp hüngür hüngür ağlayan Mahir Mızrak da "Bu acıyı yaşayan bilir. Bu kor hepimizi ömür boyu yakacak. Başka birilerinin de yanmaması için önlemler alınmasını istiyorum, yalvarıyorum" dedi.